25n
25N
25N

La gota freda amenaça la Comunitat Valenciana

Podríem estar davant la gota freda més important des de la qual es va produir en el 2000

La gota freda amenaça la Comunitat Valenciana
17/10/2018 -

La Comunitat Valenciana en alerta. La gota freda amenaça de mostrar la seua pitjor cara a partir de demà. La predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) alerta de pluges i tempestes fortes que començaran aquest dijous, i s’allargaran, com a mínim, fins al cap de setmana. Tots els dispositius s’estan preparant per a minimitzar els riscos i, de moment, Emergències de la Generalitat Valenciana ja ha emés a un avís davant l’arribada d’una gota freda que podria ser la més forta des de la qual es va produir l’any 2000.

Segons el comunicat emés, demà s’iniciarà un episodi de pluges intenses, com a conseqüència d’una nova DANA (depressió aïllada en altura), que es caracteritzarà per la persistència i extensió de precipitacions, que afectaran la major part del territori de la Comunitat Valenciana, i que podrien acumular 100 litres per metre quadrat en dotze hores.

A València, les temperatures no superaran els 21°

Així, d’acord amb Aemet, el dijous i divendres, tant el litoral i interior sud de Castelló i el litoral nord i interior sud de la província de València, romandran en alerta groga per precipitacions acumulades d’entre 20 i 30 litres per metre quadrat en una hora, i de 60 litres per metre quadrat en dotze hores. Concretament, a València capital, les prediccions eleven al 100% les possibilitats de ruixats per al divendres, així com una temperatura que no superarà els 21°.

Davant aquesta situació d’emergència, des de la Generalitat recomanen prendre precaucions per a evitar importants desgràcies. Per això, no solament s’insta als organismes competents a estar pendent dels avisos que s’emeten des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, sinó també a extremar la precaució en aquells municipis amb risc alt o mitjà d’inundacions, especialment en les proximitats de rius i barrancs.

Les recomanacions també van dirigides cap a la població a la qual s’aconsella revisar l’habitatge netejant baixants i canalitzacions; informar-se del nivell de risc del seu municipi; evitar difondre rumors; retirar els vehicles de les zones inundables i allunyar-se de les riberes dels rius i barrancs; i, finalment, circular per carreteres principals i autopistes, així com no creuar per guals que salven barrancs o altres trams de carretera si estan inundats.

A un dia que es complisquen els pronòstics, el risc de gota freda segueix sent elevat, doncs cal recordar que més de dos milions de persones viuen a la Comunitat Valenciana en zones de risc d’inundació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − quatre =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus