25n
Orgull
Orgull

Els goril·les del Bioparc 'estrenen' la reforma del seu hàbitat

Bioparc

Els goril·les del Bioparc 'estrenen' la reforma del seu hàbitat
27/08/2019 -

La família de goril·les de Bioparc València “estrena llar” després de les millores que s’han dut a terme en la zona que recrea les selves africanes on habiten aquests exemplars, el grup reproductor format per un mascle, tres femelles adultes i les quatre cries, passa a ocupar un recinte de majors dimensions.

En la zona d’Àfrica equatorial del parc habiten dos grups de goril·les (Gorillagorillagorilla), el reproductor i el de mascles “solters”. Fins fa uns dies es podia veure al primer en un recinte separat per una cascada i una ria de l’espai dels ximpanzés i a l’altre en el qual bufona amb la platja de cocodrils i la ria d’hipopòtams.

L’equip tècnic del parc ha estat treballant durant mesos per a dur a terme l’intercanvi de recintes entre tots dos grups, amb l’objectiu d’aconseguir el màxim benestar per a tots els individus.

Aquests processos requereixen àmplia experiència en el maneig i cures dels animals, especialment en tractar-se d’espècies tan particulars com els goril·les i han de realitzar-se amb extrema cautela i “paciència” degut també a la presència de les quatre cries, l’última de tan sols quatre mesos, expliquen responsable del parc en un comunicat.

En aquest últim any s’han realitzat intervencions en els recintes de goril·les, tant exteriors com interiors, dotant-se’ls de millores per a l’experiència del visitant i el benestar animal. Accions com l’increment de la varietat botànica, la instal·lació de noves plaques radiants de calor, la renovació d’escorça del sòl o el perfeccionament dels drenatges. També millores en els interiors per a facilitar el treball del personal en el maneig dels animals amb la col·locació de 4 comportes motoritzades amb sistema hidràulic.

Finalment, com estava previst, s’ha anat duent a terme l’adaptació dels diferents animals a aquesta nova situació, fins a aconseguir el canvi definitiu. Des de Bioparc destaquen la importància d’aquestes actuacions tenint en compte la necessitat de mantenir en perfecte estat els grups de goril·les que alberga el recinte.

En aquest sentit, apunten que “representa una enorme responsabilitat formar part del programa internacional de conservació EEP que lluita per garantir la pervivència d’aquesta impressionant espècie que es troba en perill crític d’extinció”. Al mateix temps, és “un orgull i satisfacció per a tot l’equip comprovar com els resultats estan sent excel·lents i la contribució del parc valencià està sent vital”.

Actualment la “família” de goril·les està formada per Mambie, el mascle “esquena platejada” i pare d’Ebo, Virunga, Pepe i Félix i les femelles Ali, Fossey i Nalani. I el grup de “solters” el compon els mascles Jitu i Kabuli.

D’altra banda, aquesta setmana el parc també realitza el primer ajust d’horaris i el tancament passa a ser a les 20.00 hores, mantenint-se les activitats gratuïtes durant tota la jornada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 12 =