Gómez (PSPV) valora que l'Ordenança de Mobilitat aposte per una ciutat 30 i insta a regular el 'sharing'

Gómez (PSPV) valora que l'Ordenança de Mobilitat aposte per una ciutat 30 i insta a regular el 'sharing'
18/04/2019 -

La portaveu del PSPV-PSOE a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha valorat que la nova Ordenança de Mobilitat de la ciutat aposte per un “model de ciutat 30” i que contemple la possibilitat que els autobusos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) puguen realitzar “parades segures” per a dones que “se senten insegures o amenaçades”. No obstant això, ha trobat a faltar que no es regule el ‘sharing’, el vehicle compartit, i ha instat a això.

Respecte a aquesta última qüestió, la també primera tinent d’alcalde i candidata socialista a l’Alcaldia ha assenyalat que altres grans ciutats espanyoles, com “Madrid o Barcelona”, “ja ho tenen regulat i ordenat” i ha lamentat el “retard” de la capital valenciana referent a això. Ha avançat que per a la pròxima legislatura “una de les grans apostes del Partit Socialista” serà “regular el ‘sharing'”.

Després de concloure el seu període d’al·legacions i exposició pública, la nova Ordenança de Mobilitat de València ha sigut ja aprovada inicialment en la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament i està previst que s’aprove definitivament en el ple ordinari d’abril que tindrà lloc la setmana vinent.

Sandra Gómez ha donat la “benvinguda” a aquesta nova normativa municipal i ha ressaltat que “incorpora les principals propostes del Partit Socialista, com fer de València una ciutat de 30 quilòmetres per hora per a millorar la seguretat viària i reduir el trànsit”.

Així mateix, la portaveu del PSPV ha destacat que s’haja acceptat l’al·legació d’aquesta formació “perquè els autobusos de l’EMT establisquen parades segures per a usuàries”. “Perquè tinguen la flexibilitat de poder parar entre parades i millorar la seguretat d’aquelles dones que se senten insegures o amenaçades”, ha precisat.

No obstant això, la regidora ha afirmat que els socialistes “trobem a faltar una mesura molt important” com la regulació dels vehicles compartits. En aquest sentit, ha instat a la Regidoria de Mobilitat a establir “el nombre de vehicles de ‘sharing que poden operar a la ciutat” perquè “avance en la mobilitat sostenible, igual que estan fent altres ciutats com Madrid o Barcelona”.

“NORMATIVA BÀSICA”

“Volem instar que es treballe ja des de la Regidoria de Mobilitat a regular el ‘sharing’, el vehicle compartit, perquè és una via alternativa més per a ajudar-nos a fer de València una ciutat més sostenible i amable. La resta de ciutats d’Espanya ja el tenen regulat i ordenat. Podem parlar de Madrid o de Barcelona, on hi ha ja una normativa bàsica. A València anem amb molt de retard”, ha plantejat.

Després d’això, Sandra Gómez ha manifestat que “per a la següent legislatura una de les grans apostes del Partit Socialista serà regular el ‘sharing’. En aquest sentit, ha recordat que els socialistes han impulsat l’ordenança fiscal corresponent des de la delegació d’Hisenda.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − nou =

sagunt a escena 2019
turismo salou