caixa popular

Sandra Gómez defensa que el soterrament de les vies del Parc Central és competència de Foment

Sandra Gómez defensa que el soterrament de les vies del Parc Central és competència de Foment
11/09/2018 -

La portaveu socialista en l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha sostingut que el soterrament de les vies del Parc Central, en referència al debat generat pel Pla d’Actuació Integrada (PAI) del Grau durant l’última setmana, “és competència del Ministeri de Foment, en tractar-se d’infraestructures ferroviàries”. Per tant, considera que “l’Ajuntament ha de mantenir les exigències al Govern de soterrar les vies del tren”.

Així ho ha afirmat en declaracions als mitjans aquest dimarts, després que l’alcalde, Joan Ribó, i els portaveus del Govern de la Nau arribaren la passada jornada a acords sobre el projecte. El PAI del Grau va generar discrepàncies a l’agost, tant quant a l’ample de l’antic llit com a mantenir el compromís de soterrament de les vies fèrries en la solució mitjana.

Gómez ha subratllat sobre aquest tema que “l’Estat pot assumir una inversió de fons d’aquestes característiques amb els recursos que té, mentre que l’Ajuntament hi hauria de detraure d’altres serveis que sí que són de la seua competència com les ‘escoletes’ públiques municipals o els plans d’ocupació”.

Ha recordat a més que “hi havia una proposta de sol·licitar a Madrid aqueix soterrament i que l’Ajuntament treballara braç a braç amb el Govern d’Espanya”, com “fins i tot estudiar la possibilitat de cofinançar el projecte de redacció d’aqueix soterrament”.

En qualsevol cas, ha insistit que “les infraestructures ferroviàries amb competència de Foment i així s’ha pagat en totes les ciutats espanyoles, per la qual cosa València no hauria de ser l’excepció”. “L’administració local ha de destinar els recursos a les seues competències, i l’estatal a les seues”, ha recalcat.

Per tot açò, davant la trobada que mantindran a principis d’octubre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el del Govern, Pedro Sánchez, la tinent d’alcalde ha prioritzat la signatura de l’addenda del Parc Central, en ser “la inversió més important que rebrà València en dècades i que permetrà que, a poc a poc, estiguem tancant aqueixa fractura per la meitat que pateix la ciutat a causa de les vies”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =

sempre teua