25n
Orgull
Orgull

Gómez demana resoldre la "polèmica absurda" sobre la responsabilitat de problemes de convivència i insta a col·laborar

Lamenta que els partits no compartisquen una taxa turística que ajudaria “molt” a artistes fallers quan cada any tanquen tallers

Gómez demana resoldre la "polèmica absurda" sobre la responsabilitat de problemes de convivència i insta a col·laborar
27/03/2019 -

La candidata del PSPV a l’alcaldia de València, Sandra Gómez, ha demanat resoldre la “polèmica absurda” sobre a qui correspon la responsabilitat dels problemes de convivència en les Falles i ha instat que Ajuntament i comissions falleres treballen “conjuntament en la cerca de solucions”.

Així s’ha pronunciat aquest dimecres la portaveu socialista, després que la Interagrupación de Falles, els delegats de sector, Federació de Falles d’Especial, Federació de Falles de Primera i la d’Especial Enginy i Gràcia denunciaren la falta de Policia i urinaris a València, així com fallades en el servei de neteja i mala gestió en mobilitat per part de l’Ajuntament, i recalcaren que les falles “no són responsables de la mala educació i el comportament vandàlic de ningú”.

La també regidora de Desenvolupament Econòmic ha demanat resoldre la “polèmica absurda que està maximitzant o posant la lupa en excés respecte a la responsabilitat o no que podem tindre tots”, per la qual cosa ha advocat perquè el govern local, que té les competències, i les comissions falleres, que són “els vertaders protagonistes”, col·laboren conjuntament en la cerca de solucions, “sense confrontar i sense que siga una arma llancívola política”.

En aquest context, ha assenyalat que “no tots els representants fallers només fan falla, alguns també fan política”; al mateix temps que ha puntualitzat que és responsabilitat dels representants polítics fer que el faller siga “un sector potent”, que permeta continuar tenint el reconeixement de la Unesco.

“Cal treballar conjuntament Ajuntament amb comissions, és l’única forma en la qual arribarem a buscar solucions a qüestions de convivència o possibles problemes que es puguen arribar a donar i es donen en qualsevol festa. És absurda la polèmica, sempre es dóna quan acaben les festes, que en Falles hi ha problemes especials, però en qualsevol festa hi ha problemes posteriors de convivència, soroll, brutícia o consum begudes alcohòliques, i les Falles no són cap excepció”, ha ressaltat Gómez.

TAXA PER A “AJUDAR” ARTISTES FALLERS

Respecte a la seua proposta d’una taxa turística durant les Falles que vaja a les comissions i repercutisca en els monuments, la candidata socialista a l’Alcaldia ha detallat que aquesta proposta inclou que el que es recapte de qualsevol tipus d’activitat econòmica que oferisca allotjament de l’1 al 20 de març vaja dirigit “a fomentar i ajudar les persones que realment han fet que les nostres festes siguen úniques i singulars, que és el Gremi d’Artistes Fallers”.

“M’entristeix enormement que la resta de partits no compartisquen aqueixa proposta; quan rebem el reconeixement de la Unesco bé que tots els polítics de qualsevol partit van anar corrent a fer-se la foto amb els nostres artistes. De fotos no viu el Gremi, sinó d’ajuda i finançament. Aqueixa és la nostra proposta, que complementaria la convocatòria de subvencions que cada any dóna l’Ajuntament a associacions privades, que són les comissions falleres”, ha explicat Gómez.

En la mateixa línia, ha apuntat que els polítics “estan veient com cada any tanquen tallers d’artistes fallers”. “Crec que no podem mantindre’ns de braços plegats davant una realitat d’un sector que, a poc a poc, va morint i que si mor us puc assegurar que morirà la nostra festa. És una proposta bastant completa i raonable i que ajuda i molt a un sector tan important com és el Gremi d’Artistes Fallers”, ha asseverat.

En aquest context, ha ressaltat que els artistes són “els qui realment fan falla, fan festa”, i que han de “cuidar-los i ajudar-los perquè siguen un sector important i econòmic de la ciutat”. “Hem de cuidar-los perquè, gràcies a ells, València va estar en el mapa del qual realment té valor, la nostra cultura i les nostres tradicions, però hem d’ajudar-los financerament”, ha sostingut Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − nou =