25n
25N
25N

Gómez sobre les diferències amb Ribó pels romanents: "Hem de fer el millor per als valencians"

Gómez sobre les diferències amb Ribó pels romanents: "Hem de fer el millor per als valencians"
03/09/2020 -

La vicealcaldessa de València i portaveu socialista al seu ajuntament, Sandra Gómez, ha manifestat aquest dijous, respecte a les seues diferències amb l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó (Compromís), sobre els romanents del consistori, que “tots” han de “fer el millor per als valencians”.

En aquest sentit, ha considerat que “seria un desastre” que no prosperara el Reial decret llei sobre la cessió dels romanents, que “es millorarà”, i que s’haguera d’estar “abocats a aplicar la Llei Montoro”.

Gómez s’ha pronunciat d’aquesta manera en la compareixença davant els mitjans de comunicació que ha oferit amb la finalitat d’anunciar la convocatòria d’un concurs d’idees per a escometre la reforma integral de l’avinguda Pérez Galdós, preguntada per la diferent posició entre ella i el primer edil sobre aquest assumpte.

“Reitere la meua posició. Com a Ajuntament hem de fer el que siga millora per a València, amb independència del que el que vulguen els partits polítics o de les estratègies partidistes que cadascun en el seu partit vulga muntar. Nosaltres tenim clar que el primer és la ciutat i els ciutadans”, ha respost la també secretària general del PSPV en la capital valenciana.

A continuació, Sandra Gómez ha destacat respecte als romanents “només hi ha dues alternatives: acollir-nos al Reial decret, que permetrà comptar amb 20 milions més en el pressupost que si no ens acollim, o fer un pressupost aplicant la Llei Montoro, que no permet utilitzar els romanents”.

Així mateix, ha ressaltat que aquesta última opció portaria al consistori “a un escenari de retallades i de falta d’ajudes per part de l’Estat” al que se sumaria que “els estalvis es dedicaren a pagar deute bancari, és a dir, als bancs”.

La vicealcaldessa, que ha assenyalat que el Reial decret es debatrà “el pròxim 10 de setembre en el Parlament”, ha apuntat que “estan la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), el PSOE, Podemos, Més País i Esquerra Unida treballant amb el ministeri per a millorar” aquest document, que “es millorarà”.

En aquesta línia, ha demanat “sumar-se a la voluntat dels partits progressistes que volen ajudar als ajuntaments” i “evitar estar representats per portaveu del PP en la FEMP, l’alcalde de Saragossa”, Jorge Azcón, que “no representa a les veus progressistes ni als valencians”.

“És una cosa que estic convençuda que finalment tots els progressistes, incloent-hi Compromís, faran. És la crida i la voluntat i la invitació que m’agradaria traslladar”, ha agregat Gómez. Al seu torn, ha subratllat que va ser el PP “el que va aprovar la Llei Montoro” i que aquesta formació té “una estratègia desgaste i confrontació amb el Govern”. “No li interessa el tema municipal ni el tema dels ajuntaments. Té una estratègia clara”, ha afegit.

La portaveu socialista ha reiterat que el Reial decret “es modificarà i millorar en seu parlamentària, on hem de debatre tots els grups progressistes per a arribar a una negociació amb Hisenda” i ha insistit que “l’alternativa” a aquest document “és inassumible” perquè es perdria “moltíssims diners” per a València.

“AUGMENTAR LA DESPESA I LES INVERSIONS”

“Hem d’apostar per fer una cosa diferent del que es va fer en 2011”, ha declarat i ha apostat, d’aquesta manera, per “augmentar, en la mesura del possible, la despesa i les inversions i no fer uns pressupostos de retallades” com “va aplicar el PP” en aqueix any.

Sandra Gómez ha dit que “aqueixa és la posició del PSOE i la que defensarem” els membres d’aquesta formació i ha repetit després d’això, “sense entrar en confrontacions”, que “tots hem de fer el millor per a València”. “Seria un desastre absolut que no s’aprovara res en el Congrés, que no s’aprovara el decret, i que ens vérem abocats els ajuntaments a aplicar la Llei Montoro”, ha manifestat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − onze =