25n
25N
25N

Gómez fixa com a "punt de trobada" per a la nova Nau "el model del Botànic", sense "subordinació"

Gómez fixa com a "punt de trobada" per a la nova Nau "el model del Botànic", sense "subordinació"
21/06/2019 -

La portaveu del PSPV en l’Ajuntament de València i secretària general d’aquesta formació en la ciutat, Sandra Gómez, ha destacat aquest divendres que per als socialistes el “punt de trobada” per a conformar un nou govern de coalició i progressista en la ciutat entre aquesta formació i Compromís és “un model com el Botànic”, l’executiu autonòmic que aquests dos partits i Unides Podem.

Així, ha defès “un verdader govern de coalició” en el qual es perceba “una voluntat conjunta de coordinar” i de “prendre conjuntament les decisions” sense “subordinació” entre les forces que ho integren i sense “paternalisme”. “Nosaltres seguim apostant per un model com el Botànic –al que ha definit com a “model d’èxit”–, en el qual realment hi ha voluntat de desenvolupar un programa de govern conjuntament” per part de “les formacions progressistes”, ha ressaltat.

Gómez ha assegurat que eixe és “un bon model” que “ha funcionat” a València i en la Generalitat i ha insistit que és la proposta per la qual advoquen els socialistes. El seu portaveu municipal s’ha pronunciat d’aquesta manera després de la Junta de Govern Local extraordinària celebrada aquesta jornada en el consistori i després de la reunió de la comissió negociadora Compromís-PSPV per a conformar un nou executiu municipal.

D’aquesta manera, Sandra Gómez ha rebutjat postures que apunten al fet que les decisions en el futur govern local de coalició “s’hagen de prendre en solitari” i al fet que “la relació amb els regidors o amb el PSOE haja de ser de subordinació”. “No és un model bo. Es veu abocat a un govern en el qual les decisions es prenen en solitari o a un govern en solitari”, ha exposat.

Preguntada per quin podria ser el “punt de trobada” entre Compromís i PSPV a València per a donar pas a un nou executiu de coalició a la ciutat, ha insistit que el dels socialistes és “un model com el del Botànic”. “És un model que ha sigut defensat per les dues formacions dins de la Generalitat. Per tant, creiem que el més coherent és defensar-ho també dins de l’Ajuntament”.

Després d’això, preguntada per si la principal diferència en les negociacions entre Compromís i PSPV en la capital valenciana està sent la vicealcaldIa que reclama el seu partit, Sandra Gómez ha destacat que no i que aquesta “va molt més enllà”.

Així, ha indicat que es tracta d’una “qüestió de fons en general” que arriba a qüestions com el “programa” comú de govern que es negocia o a l'”estructura de govern” que es planteja i que es repeteix “constantment” amb l’argument que “deu són més que set”, en al·lusió al nombre d’edils que Compromís i PSPV van aconseguir en els comicis del 26M.

“Un dels principals esculls és que no estem d’acord amb un model gerència en el qual les regidories o els regidors del PSOE hagen d’estar supervisats per persones no electes. No estem d’acord. No és el model que compartim”, ha dit la portaveu socialista, alhora que ha rebutjat la possibilitat de comptar amb “un govern en paral·lel” i ha demanat “actitud positiva”.

Gómez ha recordat que després del 26M el PSPV va decidir no presentar candidatura a l’Alcaldia en el ple de constitució de l’Ajuntament de València i votar “a favor de la investidura de Joan Ribó” sense “cap mena de dubtes” i per a “garantir que la dreta no governara en aquesta ciutat”.

“Hui és alcalde perquè el Partit Socialista ha complit i perquè va tindre el suport majoritari de 17 regidors”, ha dit a Ribó i a Compromís, als qui ha advertit que “la pilota està en la seua teulada” per a “conformar realment un govern conjunt”. “Deu són més que set però deu no són 17, no són la majoria de l’Ajuntament ni de la ciutat”, ha agregat.

“RELACIÓ D’IGUALTAT”

La secretària general del PSPV en la capital valenciana ha agregat que “les principals forces progressistes per les quals han apostat els valencians” han de “conformar un govern conjunt en el qual hi haja bon enteniment i bona coordinació” sense subordinació “dels uns sobre els altres”. D’aquesta manera, ha defensat una “relació d’igualtat i de compartir les decisions” com “en el Botànic”.

“Volem una relació com la del Botànic, en el qual amb independència de la proporció de vots hi ha una relació d’enteniment i de voluntat de governar conjuntament”, ha explicat. Al seu torn, ha insistit que “el principal escull” de la negociació per a un nou Govern de la Nau està en la “relació de subrogació” i “quasi de paternalisme que sempre es posa damunt de la taula”.

“Nosaltres ací no ens podem sentir còmodes. L’opció d’un govern conjunt en el qual les decisions es prenguen en solitari no és alguna cosa que el Partit Socialista puga voler”, ha precisat.

Així mateix, ha assenyalat que els socialistes tampoc se senten “còmodes” amb “l’amenaça o la possibilitat” que “constantment” es posa “damunt de la taula” de “governar en solitari”. Preguntada per aqueix supòsit, Sandra Gómez ha considerat que aplicar-lo seria “una mala solució per a la ciutat, per a tots els progressistes i per a tots els valencians”.

No obstant això, la portaveu del PSPV ha asseverat que no està a la mà del seu partit decidir-lo. “Nosaltres no tenim capacitat de decidir-ho. Això ho conformarà qui té la responsabilitat, l’alcalde”, ha declarat.

PROGRAMA, “QUEDA MOLT A PARLAR”

D’altra banda, preguntada per si el programa comú de govern ja està tancat, Gómez ha respost que no i ha dit que “encara queda molt que parlar”, a més d’afirmar que est ha sigut un assumpte en el qual “també hi ha hagut problemes i debat”.

“Ens hem esforçat a buscar punts en comú entre totes dues formacions perquè entenem que aqueixa és la forma de generar un programa conjunt de govern. Ací també hi ha hagut discrepàncies. Sempre s’ha volgut d’una banda incloure els propis punts encara que no estigueren els de l’altra part”, ha criticat.

Preguntada per si l’alcalde ha delegat competències en edils del PSPV, la portaveu d’aquest grup ha explicat que els seus regidors està “dins de la Junta de Govern” i ha dit que estaran en ella “fins al final, demostrant les seues ganes i voluntat d’arribar a un acord”. Respecte a la decisió de Ribó de concentrar les competències municipals en aquest òrgan fins que es faça el repartiment de competències, ha assenyalat que és “el correcte”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =