25n
25N
25N

Gómez sobre les al·legacions al PEC: "El pla està més que equilibrat a favor de l'espai residencial"

Gómez sobre les al·legacions al PEC: "El pla està més que equilibrat a favor de l'espai residencial"
06/07/2020 -

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha assegurat, en relació amb les al·legacions presentada al Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PEC), que aquest “està més que equilibrat a favor de l’espai residencial” i ha insistit que “compta amb un gran consens social”.

Així ho ha assenyalat, a preguntes dels mitjans durant la presentació de la conversió en zona de vianants de la Plaça Segrelles, després que el col·lectiu Cuidem el Cabanyal-Canyamelar haja recollit i presentat més de 450 escrits d’al·legacions de veïns en la segona exposició pública del Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PEC), que se sumen a les 17 presentades per aquesta associació i amb les quals reclamen una “reformulació en profunditat” del pla urbanístic.

Segons ha indicat Gómez, “el Pla compta amb un gran consens social”. “Jo crec que poques actuacions han rebut un suport tan ampli de diferents entitats ben plurals i diverses que formen part del Cabanyal. Mai aspirem al fet que una actuació compte amb el cent per cent del consens social però sí que la immensa majoria el puga secundar”, ha assegurat.

A més, la vicealcaldessa ha recordat que el Cabanyal està dins de les ajudes a la Regeneració i Renovació Urbana i rural del Pla Estatal d’Habitatge (ARRU). Això és “una aposta decidida que ha fet l’Ajuntament per dirigir totes les ajudes que rep la ciutat en recuperació i regeneració urbana en la rehabilitació del barri del Cabanyal”, ha assenyalat Gómez, abans de remarcar que “a més només les ha rebudes aquest barri”.

“L’única cosa que planteja nou el PEC és recuperar tots els solars que va deixar l’ampliació del Cabanyal perquè nosaltres entenem que el barri ha d’acabar consolidant el que va ser destruït”, ha argumentat.

A més, Sandra Gómez ha explicat que l’Ajuntament té “una filosofia molt determinada a rescatar les tipologies que van ser derrocades”. “En el cas del PAI de les piscines amb la recuperació de les viles i en el dels solars que va deixar el pla d’ampliació amb la tipologia de plaça de poble”, ha indicat.

“Nosaltres estem apostant per la rehabilitació, no hi ha nou desenvolupament més enllà d’omplir els espais buits que van deixar”, ha conclòs Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 15 =