25n
25N
25N

Gómez planteja restaurar espais per a dedicar-los a creació artística

Gómez planteja restaurar espais per a dedicar-los a creació artística
11/05/2019 -

La candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha proposat integrar València en la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, una iniciativa que permetrà “identificar el valor cultural dels artistes en connexió amb els seus barris”, així com reconvertir espais com La Ceramo o la Casa del Rellotger en espais culturals.

Aquesta proposta, ha indicat el grup socialista en un comunicat, “connectarà altres sectors, com a empreses, comerços i veïns, al costat del teixit de festivals urbans que permetran reinterpretar i actualitzar el mapa de la ciutat”, ha precisat.

Sandra Gómez, que ha suspés els seus actes de campanya per la defunció d’Alfredo Pérez Rubalcaba, s’ha sumat a l’agenda cultural de València participant de les activitats del Festival 10 sentits, ha explicat que una de les iniciatives partirà del barri de Velluters, com a districte del disseny.

El districte comptarà “amb l’activitat de creadors instal·lats en locals pròxims a l’escola i generarà sinergies amb la candidatura de la ciutat de València com a capital del disseny en 2022“.

Segons expliquen, la xarxa de ciutats creatives es va crear en 2004 aglutina ja a 180 ciutats entre les quals es troben Barcelona, Berlín, Lió, Roma, Liverpool, Hèlsinki, Budapest, Praga, Melbourne o Mont-real i totes treballen en conjunt per a posicionar la creativitat i les indústries culturals en el centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament en l’àmbit internacional en la matèria.

En unir-se a aquesta xarxa, València es comprometrà a presentar un pla realista per a reforçar la creació, la producció, la distribució i la difusió d’activitats, béns i serveis culturals. Hauran de desenvolupar pols de creativitat i innovació i augmentar les oportunitats a l’abast dels creadors i professionals del sector cultural.

També, haurà de millorar l’accés i la participació en la vida cultural, en particular en benefici de grups desfavorits i persones vulnerables; integrar plenament la cultura i la creativitat en els seus plans de desenvolupament sostenible.

EDIFICIS EMBLEMÀTICS

Així mateix, amb l’objectiu de desenvolupar la xarxa de barris culturals Sandra Gómez recuperarà edificis emblemàtics de la ciutat per a destinar-los a la creació artística. Entre els centres destaquen La Ceramo com a espai escènic, la Casa del Rellotger per a seu d’indústries creatives i culturals, l’edifique de la Plaça del Doctor Collado albergarà un centre d’interpretació de la Llotja i la seu de l’associació d’artistes.

Per part seua, el mercat de Sant Pere Nolasco es destinarà a centre de producció artística, en el Cabanyal es crearà un museu a l’aire lliure de la ceràmica i les naus del carrer Noguera es convertiran en centre d’assaig i actuacions per a música, dansa i arts escèniques.

Amb aquestes propostes, la candidata socialista aspira a visibilitzar la ciutat de València com a “font de talent, posicionant indústries de creació d’idees en un context internacional”.

Amb això, els socialistes asseguren que es generarà “major oportunitat d’ocupació, noves experiències en la ciutadania per a millorar la qualitat de vida i afavorir la integració d’altres organismes com a universitats, col·lectius i empreses, dissenyant polítiques d’emprenedoria a través de la cultura”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − dotze =