25n
25N
25N

Gómez proposa als i les joves que complisquen 18 anys una targeta cultural amb 100 euros

Els socialistes proposen obrir el Centre del Còmic Valencià com un espai de referència, de creació de nous autors i sales d’exposició, que siga un espai que servisca també per a fomentar el desenvolupament d’una indústria on la ciutat de València en l’actualitat és una gran referència nacional

Gómez proposa als i les joves que complisquen 18 anys una targeta cultural amb 100 euros
21/05/2019 -

La candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha avançat que els joves que complisquen 18 anys rebran automàticament una targeta cultural amb 100. Gómez ha realitzat aquest anunci després de la reunió que ha tingut amb representants del sector del còmic i en el marc de l’acte que se celebra aquesta vesprada a les 20 hores en el barri de Russafa, en el qual presentarà el seu programa de cultura als referents del sector i exposarà aquesta i altres mesures.

“Hui dediquem el dia al món de la cultura, perquè més enllà de ser un element que ens singularitza i ens dóna identitat com a poble valencià també és una forta indústria creativa a la nostra ciutat que genera valor i genera ocupacions, i volem ajudar-los al fet que aqueixes ocupacions siguen de qualitat. Per això hui volem potenciar a tot el sector de la cultura per a, en primer lloc, dignificar les seues condicions de treball posant en valor una xarxa d’indústries creatives que permeten ser un element més del nostre model de desenvolupament econòmic”, ha defensat la candidata socialista.

A tots els valencians i valencianes que complisquen 18 anys -uns 7500 a l’any- se’ls entregarà automàticament aquesta targeta amb 100€ per a gastar, i incentivar la capacitat de consumir cultura i poder descobrir noves formes de cultura per al públic més jove. A més, aquesta targeta servirà per a campanyes específiques com per exemple la bonificació de la compra de llibres durant la fira del llibre o l’accés a festivals culturals de la ciutat de València, així com l’entrada gratuïta a espais culturals en determinades èpoques de l’any.

“Volem fomentar el seu consum -ha afegit-, per això proposem l’impuls d’una targeta cultural per a totes les persones que complisquen 18 anys que estarà dotada amb 100 euros per a poder consumir en el sector de la cultura: des de festivals, llibres, il·lustracions, còmics, música, tota aqueixa gran oferta que té la nostra ciutat perquè puguen començar a consumir-la les persones en complir els 18. D’aquesta forma, estarem implementant i ajudant al fet que s’introduïsquen aqueixos hàbits de cultura i puguem reforçar una demanda que té una oferta importantíssima a la nostra ciutat”.

“València és una ciutat plena de cultura i els valencians i valencianes hem de ser els primers que ens sentim orgullosos i que consumim la nostra pròpia cultura”, ha reivindicat.

Així mateix, aquesta mateixa targeta servirà per al nou pla que els socialistes valencians impulsaran i que han cridat ‘Recicla per cultura’ per a aconseguir descomptes culturals a través del reciclatge en contenidors intel·ligents.

Aquesta iniciativa se suma a la proposta perquè València se sume a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, una iniciativa que permetrà “identificar el valor cultural dels artistes en connexió amb els seus barris”, han ressaltat els socialistes. “Aquesta proposta connectarà altres sectors, com a empreses, comerços i veïns, al costat del teixit de festivals urbans que permetran reinterpretar i actualitzar el mapa de la ciutat”, han precisat.

Centre del Còmic València

“El còmic és un sector que s’està potenciant i desenvolupant i que, per tant, mereix especial atenció per part de l’Ajuntament. Per això hem proposat un Centre del Còmic Valencià que siga un espai de referència, de creació de nous autors, sales d’exposició i que siga un espai que servisca també per a fomentar el desenvolupament d’una indústria on la ciutat de València en l’actualitat és una gran referència nacional. Un dels elements que també volem potenciar és la recuperació del nostre patrimoni històric, per això se situarà dins de les Naus Olba”, ha avançat Sandra Gómez.

La recuperació d’aquestes alqueries forma part de la iniciativa per a recuperar espais emblemàtics de la ciutat i crear així una xarxa de barris culturals. Entre els centres destaquen La Ceramo com a espai escènic, la Casa del Rellotger per a seu d’indústries creatives i culturals, l’edifique de la Plaça del Doctor Collado que albergarà un centre d’interpretació de la Llotja i la seu de l’associació d’artistes. Per part seua, el mercat de Sant Pere Nolasc es destinarà a centre de producció artística, en el Cabanyal es crearà un museu a l’aire lliure de la ceràmica i les naus del carrer Noguera es convertiran en centre d’assaig i actuacions per a música, dansa i arts escèniques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − disset =

museo prehistoria