25n
25N
25N

Sandra Gómez proposa la creació d'un centre de lideratge per a "visibilitzar els casos d'èxit de dones"

Sandra Gómez proposa la creació d'un centre de lideratge per a "visibilitzar els casos d'èxit de dones"
09/02/2019 -

La candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha proposat la creació d’un ‘centre lidera’, “un centre de lideratge femení a la ciutat que actue com un ‘hub’, un espai de trobada del talent femení i la seua connexió”.

L’objectiu és “visibilitzar els casos d’èxit de dones que accedeixen a llocs de lideratge” i impulsar polítiques perquè “cada vegada siga menys excepcional que les dones estiguen en llocs de decisió”, com ha explicat en la trobada ‘Dones sense límits’ en el Átic Palau Albereda de València.

Gómez ha intervingut al costat del ‘president’ de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, en aquest acte el que han participat més de 30 dones procedents de sectors com la cultura, el món empresarial, tecnològic o el periodisme. Dones amb les quals els socialistes han volgut compartir reflexions sobre com trencar els sostres de cristall i aconseguir la igualtat real en el món laboral, detalla el grup socialista en un comunicat.

Algunes iniciatives que podria dur a terme aquest centre és formació en col·laboració amb centres educatius en valors i apoderament perquè “no existisca bretxa en el tipus de carreres que trien xics i xiques”.

Per a la portaveu socialista, “és important que ens escoltem i, també que amplifiquem les veus de les dones enfront d’aquesta ona reaccionària que pretén que tornem a debats ja superats, com el que té a veure amb els consensos contra la violència masclista o la maternitat”.

“No podem caure en el parany de practicar un feminisme defensiu”, ha reivindicat, per a remarcar que “encara que aqueixos consensos siguen molt importants encara estem lluny de poder parlar d’igualtat”. I ha subratllat: “Hem de practicar el feminisme positiu”.

El feminisme positiu, ha continuat Gómez, significa “reivindicar que volem continuar avançant i que les dones som més de la meitat del talent, tal com demostren les dones que han assistit a l’acte”. També ha posat en valor que quan el talent femení té èxit va en benefici del conjunt de la societat.

Sota aquest prisma, ha situat el debat “en el que va omplir els carrers l’anterior 8 de Març –Dia Internacional de la Dona– i que les tornarà a omplir en 2019 perquè ser dona no siga un obstacle afegit ni per a cobrar el mateix, comptar amb les mateixes oportunitats o que els nostres èxits no es visibilitzen”.

“Les dades obliguen qualsevol administració responsable a ser feminista”, ha recalcat, i ha recordat que les xifres d’atur en la capital del Túria “han millorat considerablement en la present legislatura: hi ha 36.000 persones menys en atur”. Però “mentre l’atur s’ha reduït un 61% entre els homes, només s’ha reduït un 13% entre les dones. Fins i tot quan les coses milloren, milloren menys per a nosaltres”, ha lamentat.

“FORÇA IMPARABLE”

Per tot això, la meta de l’esdeveniment ‘Dones sense límits’ era que les participants transmeten la seua experiència sobre quins obstacles troben les dones i com eliminar-los des de les administracions. També, “com a reconeixement públic que el talent femení no solament existeix a València, sinó que té una força imparable”.

Perquè, ha emfatitzat, “si hi ha alguna cosa que ha de fer la política és atendre l’enorme desigualtat, i també l’enorme miopia social i econòmica que suposa que les dones tinguem obstacles”. La també responsable de l’agència municipal d’ocupació València Activa ha recordat que la ciutat compta des de fa unes setmanes amb ‘Treballem iguals’, una iniciativa que pretén ajudar 1.600 dones a “trencar aqueix sostre de cristall” i frenar la bretxa digital.

Gómez ha tancat la seua intervenció amb la frase d’Eleanor Roosevelt: “El futur pertany als qui creen en la bellesa dels seus somnis”. “Tothom, però molt especialment les dones, hem de dissenyar les nostres metes i construir el nostre propi futur sobre la base d’aqueixos somnis, perquè així hem aconseguit cadascuna de les posicions que ocupem, creient en nosaltres mateixes, creient en les nostres possibilitats. Us demane que entre totes sumem per a fer una València sense límits als somnis de les dones”, ha reblat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

bombers
Valencia activa