25n
25N
25N

Gómez (PSPV) planteja un pla de regeneració de Ciutat Fallera per a potenciar-la a nivell productiu i turístic

La ministra d’Indústria es compromet a donar suport a aquest “espai únic” des del Govern

Gómez (PSPV) planteja un pla de regeneració de Ciutat Fallera per a potenciar-la a nivell productiu i turístic
09/02/2019 -

La candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha destacat aquest dissabte la Ciutat Fallera com a “lloc en el qual es crea un patrimoni immaterial de la humanitat” i ha proposat dur a terme “un pla de regeneració industrial que la potencie com a espai productiu i turístic”.

La ministra d’Indústria, Comerç i Treball, Reyes Maroto, l’ha acompanyada en la visita i s’ha compromés a donar el suport del Govern perquè aquest “espai únic” reba “ajuda de les tres administracions per a activar el pla de reindustrialització el gran treball i l’enorme creativitat” de Ciutat Fallera.

En aquest sentit, Gómez ha assegurat que els socialistes impulsaran que entre “totes les administracions es duga a terme un pla de regeneració de Ciutat Fallera que es base a potenciar-la com a espai productiu i fer precisament d’aqueixa característica la base del seu atractiu turístic”.

La també portaveu socialista ha detallat que el pla se centrarà en Ciutat Fallera com a “espai productiu on es produïsquen de forma exclusiva les obres falleres i activitats auxiliars amb una millora d’infraestructures”.

Així, ha plantejat “la creació d’un espai dedicat a l’I+D+i, en coordinació amb REDIT i altres organismes, sobre els nous materials i tecnologies aplicables a les falles, així com a la generació de talent especialitzat i certificat que de continuïtat al desenvolupament dels artistes fallers”.

“Aquest espai productiu és un espai turístic de primer ordre per la seua singularitat atractiva i característica de les falles”, ha reivindicat i ha assenyalat que és “el pol turístic de creació de la gran festa de la ciutat”.

Per això, Gómez creu que ha de ser “un punt clau del turisme de qualitat de València, establint mesures que potencien l’atractiu d’aquest enclavament com el bus turístic, el museu faller, exposicions, tallers”, entre altres. Amb el desenvolupament d’aquest pla, “Ciutat Fallera acolliria la seua central permanent de les falles mitjançant el trasllat de la Junta Central Fallera (JCF)”.

“UNA CIUTAT VIVA”

Per part seua, la ministra d’Indústria ha defensat que “on han d’estar les administracions és en el suport a la creació” i ha assegurat així que el seu “compromís és fer de la Ciutat Fallera una ciutat viva en la qual convisquen el faller i la indústria amb aqueix sector turístic que, sens dubte, podem atraure”.

“Treballarem en un full de ruta per a poder traçar un futur per a aquesta ciutat, sobretot per als artistes, i també per a motivar a més gent al fet que se sume a aquesta professió”, ha asseverat, per a remarcar que “pot ser una activitat de futur, ja que són molts els artistes”.

Maroto ha assenyalat que l’artesania “fa ciutat, ‘marca país’ i ‘marca València”. “Això s’ha d’estimular amb una bona formació, una bona orientació i una sèrie de polítiques que cal desenvolupar”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa