25n
25N
25N

Sandra Gómez impulsarà un pla sostenible per a frenar el canvi climàtic a la ciutat de València

Gómez compta amb el suport de la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, i del President Ximo Puig, per a teixir una aliança enfront de l’emergència climàtica

Sandra Gómez impulsarà un pla sostenible per a frenar el canvi climàtic a la ciutat de València
23/05/2019 -

La candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha manifestat la seua intenció que València lidere la lluita contra el canvi climàtic. Per a aconseguir-ho, Gómez proposa un pla sostenible que comprén un ampli paquet de mesures per a fer front al canvi climàtic. Així ho ha anunciat acompanyada per la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, durant la seua visita a la ciutat.

“Les ciutats tenim un paper decisiu en matèria de sostenibilitat ambiental, per això vull anunciar que València liderarà la lluita contra el canvi climàtic a través d’un pla que faça front precisament a l’emergència que vivim, ha afirmat Gómez.

“Em compromet a posar en marxa un pla de sostenibilitat en els nostres barris, que fomente l’eficiència energètica i la mobilitat sostenible, i que ens permeta reduir la contaminació i protegir el nostre patrimoni natural”, assegura la candidata socialista.

Gómez aposta per transformar València en una SmartCity amb serveis intel·ligents que milloren la ciutat i el benestar de la ciutadania. A això se suma la creació d’una agència municipal de l’energia, dependent de l’àrea d’Urbanisme, que treballe de forma conjunta amb entitats públiques i privades per a reduir el consum d’energia i promoure la generació d’energia neta a la ciutat; o l’elaboració d’un pla per a la reducció de l’ús de plàstics i materials contaminants.

Així mateix, els socialistes valencians posaran en funcionament un pla de reducció d’emissions en els edificis municipals, i augmentaran el nombre de contenidors de recollida selectiva i la seua freqüència de buidatge en els barris de la ciutat. La introducció de l’educació mediambiental en col·legis i instituts, la proposta ‘Recicla per cultura’ per a aconseguir descomptes culturals a través del reciclatge en contenidors intel·ligents i la creació d’un major nombre d’espais verds completen la proposta de Gómez per a crear una València sostenible.
La candidata socialista ha posat l’accent que “aconseguirem situar a València en l’avantguarda de ciutats sostenibles, i ho farem de la mà del govern d’Espanya, ja comptem amb el suport de la nostra ministra que és un gran referent en la matèria i volem establir una aliança d’interessos entre un govern i un ajuntament socialista”

Ajuntament, GVA i Govern d’Espanya, units enfront del canvi climatic

La mateixa Ribera ha recordat que “ens trobem davant una emergència ambiental, i la comunitat científica ve alertant de la necessitat de reaccionar ràpidament. La resposta requereix un canvi molt profund del nostre model de desenvolupament que afecta a la manera en el qual entenem i gestionem les ciutats”.
“L’avantatge és que, si ho fem bé, tindrem ciutats més sanes, inclusives i habitables, ciutats que pensen en les persones i en el seu entorn, la qual cosa suposa repensar els espais urbans, les infraestructures, la mobilitat o la relació amb la energia”. “Apostar per una València sostenible, com ocorre en altres ciutats en les quals s’aposta per la qualitat de vida de les persones, és una garantia d’èxit”, ha conclòs.
La importància i la necessitat d’afrontar de forma decidida el canvi del clima de Gómez és un repte compartit també pel President Ximo Puig, qui recentment va anunciar la declaració de la Comunitat Valenciana com a zona d’emergència climàtica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =