25n
25N
25N

Gómez exigirà un canvi legislatiu que obligue els habitatges públics a tindre balcó

Gómez exigirà un canvi legislatiu que obligue els habitatges públics a tindre balcó
20/10/2020 -

La vicealcaldessa de València i portaveu socialista, Sandra Gómez, ha avançat que al Debat sobre l’Estat de la Ciutat anunciarà que va “promoure un canvi legislatiu perquè els Habitatges de Promoció Pública compten amb una superfície exterior mínima de 20 metres”.

Gómez ha recordat que des de l’àrea de Desenvolupament Urbans, els socialistes han exigit en tots els nous desenvolupaments urbans que es destinara el percentatge màxim a la construcció d’habitatge públic. En concret, un 30 per cent.

Però ha assegurat que la seua pretensió és “anar més enllà” i ha reivindicat “el dret al balcó”. “La pandèmia ha deixat al descobert grans deficiències als habitatges de les zones més vulnerables de la ciutat i volem acabar amb la bretxa residencial”, ha remarcat.

Així, ha exposat que disposar d’espais oberts als habitatges ha de “deixar de ser un luxe i convertir-se en un dret”. D’aquesta manera, ha indicat que la superfície exterior mínima de 20 metres “acostarà els espais verds i lliures a les nostres pròpies llars”. “I això no ha de ser un luxe que només puguen pagar uns pocs sinó un dret bàsic que cuida la nostra salut”, ha subratllat.

Així mateix, ha explicat que una altra de les qüestions que abordarà durant la seua intervenció serà “com redissenyar” la ciutat per a “construir una València més sana, inclusiva i dinàmica”. Per això, ha advocat per “accelerar els processos de recuperació d’espai públic i reconquerir l’espai cedit al vehicle privat”.

“Al projecte València, ciutat de places hem d’afegir-li la generació de nous espais per als vianants”, ha assegurat en referència a les superilles o l’ampliació de les avingudes Pérez Galdós-Giorgeta i El Port.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − sis =