25n
25N
25N

Gómez destaca que el Consell duplica en 2021 les seues inversions a València

Gómez destaca que el Consell duplica en 2021 les seues inversions a València
04/11/2020 -

La vicealcaldessa de València i portaveu socialista, Sandra Gómez, ha destacat aquest dimecres que el Govern valencià duplica en 2021 les inversions que té previstes a la ciutat respecte a l’actual exercici. Així, ha indicat que per al pròxim any sumen 148 milions d’euros enfront dels 74 milions de 2020.

Igualment, ha ressaltat que en 2021 la inversió per habitant arribarà als 185 euros enfront dels 92 d’enguany i ha apuntat que destaquen les actuacions previstes en “obres públiques, sanitat i educació”.

Gómez s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit al costat del portaveu del PSPV en Les Corts, Manolo Mata, i l’edil d’Hisenda a València, el també socialista Borja Sanjuán, per a parlar de la incidència dels pressupostos de la Generalitat per al pròxim exercici en la capital valenciana.

“Són uns pressupostos bons per a la ciutat perquè dupliquen la inversió que rebrà. Si comparem des de les legislatures del PP –en el Consell–, veiem l’increment tan important que ha rebut en inversió València”, ha dit, alhora que ha apuntat que això ha permés “millorar” les “infraestructures i els serveis públics” de competència autonòmica.

La responsable municipal ha afirmat que 2020 “ja va ser un any positiu” perquè la dotació “anava incrementant-se any a any, a poc a poc” i ha precisat que l’àrea que té per al pròxim exercici “un important impacte” ha sigut la d’obres públiques. “Estem apostant per un model de mobilitat sostenible i per millorar el nostre transport públic i ací hi ha una aposta decidida de la Generalitat” a través de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV).

Referent a això, ha ressaltat la inversió de 24 milions per a adequació i conservació en les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalencia i ha apuntat la dotació per a la posada en marxa de la Línia 10, amb 23,6 milions d’euros –de carrer Alacant a Natzaret–“. Així mateix, ha exposat que també es realitzarà l’estudi per a la connexió del centre de la ciutat amb l’Hospital La Fe com a “aposta” del cap del Consell, Ximo Puig.

Gómez ha comentat, d’altra banda, que es contempla “l’estudi de remodelació de l’estació d’autobusos” de la ciutat per a “millorar” aquesta infraestructura i fer-la “més atractiva i actual” i ha agregat que es preveu “la nova via de ciclovianants en Sociópolis (CV-400) amb 3.598.000 euros”, dins de les obres de l’anell ciclista sud el tram 1 i el tram 2 englobades en l’actuació Anell Verd Metropolità València tram.

Igualment, la regidora ha citat els fons per a l’Autoritat de Transports Metropolità (ATMV), que “augmenta un 10 per cent el pressupost” respecte a 2020, amb un import de 5,8 milions d’euros per a “millorar la integració tarifària i equipar-nos a grans ciutats amb transports públics integrats”.

A això ha sumat aproximadament 2 milions d’euros per a instal·lar marquesines en l’àrea metropolitana per a millorar les parades i la qualitat del servei i ha especificat que 800.000 euros són per a l’EMT de València. A més, hi haurà 13,7 milions per a finançar a la ciutat el servei de transport col·lectiu urbà i un pla pilot de llançadores de transport interurbà per a connectar-la amb polígons industrials i parcs empresarials.

En matèria d’Educació, la vicealcaldessa ha ressaltat les inversions a través del pla Edificant, amb 3.477.510 euros per a rehabilitar i millorar centres d’Infantil i Primària com Garbelladures Goyanes, Giner de los Ríos, Pare Manjób, i l’IES del Cabanyal. A més, s’ha referit a la dotació que rebrà l’IVAM, més de 4 milions d’euros per a la intervenció en el centre i en el seu entorn.

En Sanitat, Gómez ha valorat la inversió en els centres de salut del carrer Xile, Malilla i Tres Forques, que sumen 3,5 milions, i els 14,4 milions d’euros per al Complex de Campanar (antiga Fe).

AUGMENT D’INVERSIONS MUNICIPALS

D’altra banda, la responsable municipal ha anunciat que el pressupost de l’Ajuntament de València per a 2021, que s’està ultimant, preveu augmentar en 10 milions les inversions per a millorar les dotacions i les infraestructures, en línia amb el model de ciutat 15 minuts defensat pel PSPV des de l’àrea d’urbanisme.

Sandra Gómez ha asseverat que seguint l’acord del pacte reconstrucció post Covid-19, el govern municipal destinarà el 2,5 per cent del pressupost municipal de l’any que ve a un “pla d’estímul econòmic històric, a l’altura de les necessitats que ha imposat la crisi sanitària”. “Continuarem ajudant als autònoms, a les pimes i al foment de l’ocupació”, ha assegurat, al mateix temps que ha situat com a prioritat “reactivar l’economia local”.

En aquest punt, ha emmarcat la decisió d’augmentar en uns 10 milions el capítol d’inversions i ha afirmat que el consistori ha de ser “un motor econòmic”, a més d’avançar que eixe muntant es destinarà a millorar dotacions i infraestructures de barris per a “consolidar la ciutat i avançar sobre el model de 15 minuts”.

EXPROPIACIONS, TAXIS I APARCAMENTS

Pel seu costat, el portaveu socialista en Les Corts Valencianes ha manifestat sobre la repercussió dels pressupostos del Consell a València que “els números cal relacionar-los amb persones i el model de ciutat que estem consolidant” i ha apostat per aprofitar la pandèmia per a “construir un futur millor”.

En aquesta línia, ha parlat d'”instruments legislatius” de la Cambra autonòmica com la Llei d’Acompanyament que poden contribuir a aquest objectiu i a millorar les condicions de vida a València i en la resta de la Comunitat Valenciana. Mata ha exposat referent a això que per a 2021 els socialistes tenen “tres reptes a afrontar” i ha apuntat en primer lloc “tornar a ajornar les expropiacions robades, una cosa essencial” per als municipis.

Així mateix, ha citat entre les propostes previstes, la decisió d'”ajudar al sector del taxi”, especialment per a afrontar les conseqüències de la Covid-19, a través de canvis en la Llei del Taxi sobre el canvi de vehicles. Finalment, s’ha referit a la iniciativa encaminada a permetre als ajuntaments la reducció de places d’estacionament en els espais públics en favor de ciutats “més amables i habitables” i espais per al vianant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − quatre =