25n
25N
25N

Gómez: "La transformació de València ha vingut de la mà del moviment veïnal"

La líder del PSPV, Sandra Gómez, ha posat l’accent en el treball que fan les associacions veïnals dels barris

Gómez: "La transformació de València ha vingut de la mà del moviment veïnal"
24/05/2019 -

La candidata del PSPV-PSOE, Sandra Gómez, ha ressaltat el treball de les diferents associacions veïnals que “fan més fàcil el nostre treball en traslladar-nos, directament, les necessitats de cada barri de València”. Amb aquestes paraules la líder socialista, en l’últim debat electoral abans de les eleccions municipals, abordava la importància de la participació veïnal en la gestió de l’Ajuntament.

“La transformació de la ciutat ha vingut de la mà del moviment veïnal” que tant ha lluitat per reivindicar els seus drets, però també per defensar el seu territori. I és que és gràcies a la lluita incansable d’associacions i plataformes veïnals, com ‘Salvem el Cabanyal’ que aquest antic poble mariner continua conservant la seua essència en frenar la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez projectada pel PP; o gràcies a l’Associació Veïnal de Patraix que es va aconseguir paralitzar un pla de remodelació que amenaçava amb la destrucció de nombroses cases del barri.

Però hi ha moltes més. En cada barri, les associacions veïnals i les diferents plataformes que es creen treballen, de manera incansable, per reivindicar allò que fa que millore la qualitat de vida dels veïns i veïnes. Així, sota l’empara de la Federació d’Associacions de Veïns de València, són les encarregades de vetlar pels interessos de la ciutadania, i traslladar als representants polítics les seues reivindicacions.

I, en aquesta línia, el Govern de la Nau ha sigut pioner a retornar-li la veu a la ciutadania, a través d’accions tan significatives com els pressupostos participatius de Decidim VLC. En aquest sentit, Sandra Gómez ha anunciat que treballarà perquè, en els següents pressupostos participatius, “les propostes que provinguen dels moviments veïnals passen directament a la fase de votació perquè ningú millor que ells saben les necessitats de cada barri”.

Així mateix, ha posat l’accent en la necessitat de continuar conjuminant esforços per a “garantir el descans veïnal” amb un Pla de Turisme que “seguisca amb el control exhaustiu dels apartaments turístics, que a més eleven els preus del lloguer i han expulsat a molts veïns de les seues cases”, però també seguir en la línia de crear un turisme de qualitat i diversificat perquè, com ha assegurat, “ens hem allunyat d’un model basat en els grans esdeveniments per a posar l’accent en allò que, realment, ens fa diferent com la nostra gastronomia o la cultura”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 11 =