25n
25N
25N

Goirigolzarri demana al futur Govern que mantinga la "no ingerència política" i seguisca amb la privatització de Bankia

Descarta fusions i OPA encara que apunta que si els tipus d’interés negatius duren 2 o 3 anys “animaran” els processos de consolidació

Goirigolzarri demana al futur Govern que mantinga la "no ingerència política" i seguisca amb la privatització de Bankia
21/03/2019 -

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha assenyalat aquest dijous que si poguera demanar alguna cosa al futur Govern que isca de les eleccions generals del pròxim 28 d’abril, li demanaria dues coses: primer, que “mantinga el mateix to de no ingerència política” dels últims set anys; i segon, que “tinga clar el procés de privatització de Bankia”, alguna cosa que a la seua entendre “és el millor per als ciutadans” i per a “evitar temptacions” d’usar Bankia com a “banca pública” o com a arma d'”influència política”.

Goirigolzarri s’ha pronunciat en aquests termes en un esmorzar informatiu, previ a la Junta d’Accionistes que se celebra aquest divendres en el Palau de Congressos de València, en ser preguntat per què espera dels pròxims comicis.

Durant la trobada, el president de Bankia ha confirmat que malgrat els baixos tipus d’interés, l’entitat financera manté els objectius del seu Pla Estratègic 2018-2020, tant pel que fa a beneficis com en el seu compromís de distribuir 2.500 mills d’euros entre els accionistes. Encara que quan van elaborar aquest full de ruta preveia tipus d’interés més alts, encara “queda molt partit” per jugar, ha apuntat.

De fet, Goirigolzarri s’ha mostrat molt “optimista i confiat” de cara al futur i “animat” per la marxa de l’entitat en el que segons ha assegurat es troba en un “moment àlgid”, després del seu primer any de Pla Estratègic. En aquest sentit ha destacat la “gran potència comercial del quart trimestre de 2018”, un exercici en el qual Bankia ha augmentat en 120.000 clients (per a aquest 2019 preveu un increment de 150.000 i en el que va d’any ja porta 27.000 nous.

A més, quant a captura de sinergies, ja ha avançat un any les seues previsions, el mateix que en reducció de morosos, ha subratllat. I és que per a Goirigolzarri, Bankia ha iniciar-vos “un nou cicle” després de la integració de BNM, que arranca amb un nou canvi organitzatiu i amb la incorporació de talent “per primera vegada” enguany: 5 persones en el Comité de Direcció, 50 persones de perfil tècnic (en tecnologies, intel·ligència artificial, experiència amb el client, etc.) i altres 150 persones a la xarxa comercial de particulars i empreses.

Quant a la possibilitat d’una fusió amb el BBVA o altres entitats financeres, el president de Bankia ha assegurat que “es manté en el perímetre actual” del Pla Estratègic i que “no contempla cap mena de fusió, no hi ha cap sobre la taula ni sobrevola sobre la taula”, ha insistit. Tampoc contempla “cap OPA”, ha agregat.

En tot cas, ha apuntat que quan els tipus d’interés són alts “s’aletegen els processos de consolidació” mentre que els tipus d’interés baixos a llarg termini “incentiven la consolidació, com una manera de capturar sinergies”. “Això no aboca a processos de consolidació immediatament però si els tipus negatius duren dos o tres anys, indubtablement s’animaran els processos de consolidació”, ha augurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =

Informacion coronavirus
escalante