25n
25N
25N

Godella repetirà l'examen d'oposició a les cinc places d'auxiliar administratiu

Godella repetirà l'examen d'oposició a les cinc places d'auxiliar administratiu
19/08/2016 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Godella ha aprovat per unanimitat —a proposta de l’Alcaldessa, Eva Sanchis— en la seua sessió de 17 d’agost de 2016, anul·lar la prova selectiva realitzada per a la provisió en propietat de cinc places d’auxiliar administratiu. Ho fa al estimar el recurs d’alçada interposat per l’opositor que va demanar l’examen tipus test en valencià i no se li va facilitar el seu dret.

La decisió es pren després que l’informe de la Direcció General d’Administració Local haja conclós que «el qüestionari tipus test és un document oficial, ja que és una prova que forma part d’un procés selectiu dirigit a l’accés a la funció pública, per la qual cosa les entitats locals han d’adequar els seus mitjans personals i materials per a complir una obligació que imposa la legislació vigent, derivada d’un dret dels administrats a usar la llengua pròpia de la seua comunitat autònoma». Per tant, segons explica l’informe, el fet que no es facilitara l’examen en valencià podria afectar el dret fonamental de l’article 23 de la Constitució de participació dels ciutadans en els assumptes públics i els de lliure accés als càrrecs i funcions públics.

El consistori, segons asseguren els representants del Grup de Govern, és «un defensor dels drets lingüístics i prova d’això és que és un dels primers municipis on es va replegar el requisit lingüístic a la seua relació de llocs de treball i on la promoció del valencià ocupa un lloc prioritari».

Eva Sanchis considera que el fet de l’anul·lació senta un precedent que reforçarà la defensa dels drets lingüístics i que espera que a partir d’ara a totes les administracions públiques es respecten aquests drets, una vegada conegudes les conseqüències que el seu incompliment té. Eva Sanchis també agraeix l’interés prestat per les entitats defensores del valencià i els manifesta de nou el seu compromís personal i el del Grup de Govern en el foment, divulgació, extensió de la llengua i la cultura valenciana.

L’examen es tornarà a fer de nou, però esta vegada, segons Sanchis, a banda de vigilar que totes les persones aspirants ho facen en igualtat de condicions pel que fa al contingut de la prova, s’asseguraran que ho puguen fer també en igualtat de condicions respecte de l’ús de la llengua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − nou =