25n
25N
25N

Godella instal·larà sis nous contenidors per a la recollida selectiva d'envasos

Godella instal·larà sis nous contenidors per a la recollida selectiva d'envasos
23/01/2019 -

La regidoría de Medi Ambient de l’Ajuntament de Godella, conscient de la necessitat de millorar notablement els índexs d’aportació de recollida separada d’envasos lleugers, incrementarà en les pròximes setmanes el nombre de contenidors en la via pública. «Amb aquesta mesura pretenem millorar les xifres de reciclatge i conscienciar a la població sobre la importància de separar els residus», ha explicat el responsable de l’àrea, Fernando Oliveros.

Segons dades d’ECOEMBES el valor de l’aportació global d’envasos lleugers a Godella, en 2017, va ser de 8,5 kg/habitant i any, un valor que es considera baix tenint en compte la producció global de residus, i que és inferior a la mitjana anual de la Comunitat Valenciana, de 9,3 kg per habitant, i a la mitjana estatal de 13,96 kg per habitant. En els municipis veïns les aportacions són molt parelles.

Similar és la situació relativa a les aportacions de paper-cartó en els contenidors habilitats. Mentre la mitjana estatal anual es situa en els 16,1 kg/habitant, a Godella aquest valor és de 12,6 kg/habitant.

Aquestes baixes taxes de reciclatge influeixen negativament en la consecució dels objectius de reciclatge establits en el Pla Estatal Marc de Gestió de Residus PEMAR 2016-2011. És per això que des de la regidoria de Medi Ambient es recorda als veïns i veïnes la necessitat de contribuir al fet que els envasos reben els tractaments de recuperació i revaloració adequats, mentre les entitats de gestió de residus i les institucions estudien com implementar noves estratègies que milloren aquestes xifres.

En 2018, Ecoembes ha contribuït amb més de 42.000 euros a la despesa que suposa per al municipi la gestió de la recollida selectiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + dinou =

bombers
bombers