25n
25N
25N

El Govern i la Generalitat resolen les seues discrepàncies en les lleis valencianes de policies locals i igualtat LGTBI

El Govern i la Generalitat resolen les seues discrepàncies en les lleis valencianes de policies locals i igualtat LGTBI
18/09/2019 -

El Govern central i la Generalitat han resolt les seues discrepàncies entorn de les lleis valencianes de coordinació de policies locals i igualtat de les persones LGTBI, amb la derogació d’un punt de la primera norma per excedir les competències autonòmiques i el manteniment del text de la segona.

Després de la comissió bilateral entre totes dues administracions, el Consell es compromet a derogar “amb la màxima celeritat possible” la disposició transitòria tretzena de la Llei 17/2017 de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana, segons publica aquest dimecres el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

En concret, el punt sobre el qual va mostrar discrepàncies el Govern es va incloure al febrer d’enguany mitjançant el decret llei 2/2019. Una vegada analitzat, les dues parts coincideixen que excedeix les competències que l’Estatut d’Autonomia atribueix a la Comunitat en matèria de policies locals i règim local.

Respecte a la Llei 23/2018, d’igualtat LGTBI, l’Executiu va apreciar discrepàncies el mes de març passat en els articles 26 i 60. El primer versa sobre la integració del dret a la igualtat de tracte i oportunitats de les persones LGTBI, mentre que el segon fa referència a les pràctiques discriminatòries en l’àmbit laboral i les tipifica com a sanció greu.

Govern i Generalitat consideren que l’article 26, si bé no contradiu la legislació laboral estatal, sí que estableix una previsió estretament relacionada amb les competències estatals que recull l’article 149 de la Constitució.

En el cas de l’article 60 de la llei LGTBI, les dues parts entenen que l’inici del procediment sancionador correspondrà a la Inspecció de Treball i Seguretat Social, encara que es podrà aplicar en les pràctiques laborals que queden fora d’aqueixa competència, especialment en les empreses que reben subvencions, bonificacions o ajudes públiques de la Comunitat, sempre que siga comunicat a l’organisme estatal.

Tant en la llei de policies locals com en la d’igualtat, Govern i Consell veuen resoltes les discrepàncies i conclosa la controvèrsia, amb el que acorden donar constància al Tribunal Constitucional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − catorze =