25n
25N
25N

El Govern buida tots els CIE, inclòs el de València, mancant quatre persones en el d'Algesires (Cadis)

El Govern buida tots els CIE, inclòs el de València, mancant quatre persones en el d'Algesires (Cadis)
10/04/2020 -

Quatre persones romanen internes en el Centre d’Internament per a Estrangers (CIE) d’Algesires (Cadis) a 10 d’abril, l’únic d’Espanya en el qual encara queden migrants. Els 10 migrants que quedaven en el de Sapadors de València es van traslladar aquesta setmana, segons han indicat a Europa Press fonts d’Interior.

Les mateixes fonts han precisat que, de les prop de 1.200 places que hi ha a Espanya, l’ocupació real rondava entre les 700 i 800, ja que algunes es trobaven en obres (com és el cas del CIE de Barcelona) i unes altres s’havien d’habilitar.

D’aquesta manera, ja estan buits set dels huit centres d’aquest tipus que operen a Espanya després que aquesta mateixa setmana hagen sigut traslladats els 22 migrants que quedaven en el CIE de Múrcia i els 10 que hi havia en el de València. Romanen també buits els CIE de Barcelona, el de Tarifa (Cadis), el de Foia Freda a Santa Cruz de Tenerife (Canàries), el d’Aluche (Madrid) i el de Barranco Seco, situat a Las Palmas de Gran Canaria.

Abans de la declaració el passat 14 de març de l’Estat d’Alarma, l’ocupació d’aquests centres se situava en el 59%. Des de llavors, s’han estat alliberant als interns, bé per superar durant aquest període el màxim legal d’estada en aquests centres (60 dies), o bé, per la impossibilitat de retornar-los als seus països d’origen.

Onze dies després de la declaració d’alarma, l’ocupació mitjana se situava en el 25,2%, és a dir, un 60% menys que a l’inici de decretar-se. Ja el 3 d’abril l’ocupació d’aquests centres estava entorn del 9%, i aquest passat diumenge era molt menor, ja que romanien internes a penes 34 persones.

Els CIE són unes instal·lacions policials de caràcter no penitenciari dissenyades per a poder executar l’expulsió del territori nacional, que depenen del Ministeri de l’Interior.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 14 =