25n
25N
25N

El Govern utilitza la intel·ligència artificial per a controlar el moviment de les persones

El projecte pilot s’està desenvolupant a València, i permetrà detectar aglomeracions de gent

El Govern utilitza la intel·ligència artificial per a controlar el moviment de les persones
23/03/2020 -

Després de la declaració de l’estat d’alarma, el Govern d’Espanya està posant en marxa una sèrie de mesures que van en la línia de frenar la propagació del coronavirus, però també de prevenció i informació sobre com actuar davant un possible cas. La veritat és que el tancament d’establiment de productes no considerats com de primera necessitat o la limitació de moviment de la ciutadania són les mesures més destacades. Així i tot, i tenint en compte que estem en la pitjor setmana d’aquesta pandèmia, el Govern continua implementant mesures.

Ara, el Govern de Pedro Sánchez ha anunciat la creació d’una oficina de les dades centralitzades amb els casos de totes les comunitats autònomes, la posada en marxa d’una web unificada amb informació verificada i recursos oficials, i un estudi de mobilitat. Unes mesures, que estaran operatives en els pròxims dies, i que tenen com a objectiu ajudar a combatre aquesta pandèmia mundial.

Sens dubte, l’estudi de mobilitat es tracta d’una de les iniciatives més cridaneres. De fet, València ha sigut la ciutat triada per a desenvolupar el projecte pilot, que ja està en funcionament. L’objectiu? Entendre els desplaçaments de les persones i identificar, mitjançant uns instruments d’intel·ligència artificial, els colls de botella o aglomeracions. I és que un element essencial per a guanyar la batalla al coronavirus és la restricció de moviment i, per tant, l’eliminació de les interconnexions entre ciutadans.

Aquesta mesura, que ja s’ha utilitzat a Corea amb gran èxit, permetrà localitzar aquells punts en els quals es produïsca concentracions de gent i controlar si s’estan complint les mesures de confinament decretades. De fet, la Policia Local de València ja ha imposat un total de 1.619 sancions, i ha detingut a set persones per incomplir les normes establides en l’estat d’alarma.

D’entre totes les denúncies, infringir la prohibició de circular és la més recurrent. Així i tot, també s’ha denunciat a 56 locals i s’ha denunciat a 22 persones per desobediència greu a l’autoritat, amenaces o resistència a agents. D’aquesta manera, amb la mesura, que es posarà en marxa per part del Govern d’Espanya, es pretén controlar el moviment de la ciutadania fent complir les normes de confinament en localitzar aquells punts en els quals es produïsquen concentracions de persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 4 =