25n
25N
25N

El Govern s'oblida de nou del transport de València

Els Pressupostos Generals de l’Estat donen finançament per al transport urbà de Madrid, Barcelona i fins i tot de Canàries, però dóna l’esquena a la Comunitat Valenciana

El Govern s'oblida de nou del transport de València
03/04/2018 -

Ni les engrunes. El Govern central ha tornat a negar el finançament al transport metropolità de València. Els Pressupostos Generals de l’Estat no inclouen cap partida destinada a subvencionar el servei de la capital de la Comunitat Valenciana, a pesar que sí ho fa amb el transport urbà de Madrid, Barcelona i de Canàries.

El Consorci Regional de Transports de Madrid percebrà 127 milions d’euros i l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona rebrà 109 milions d’euros. No és novetat que aquests consorcis reben finançament estatal, però enguany cal sumar la subvenció a Canàries, que rebrà 48 milions d’euros en el mateix concepte.

Cal destacar que el Govern es troba en ple procés de cerca de suports perquè els comptes tiren endavant en el Congrés dels Diputats. A més dels cinc vots a favor del PNB, espera seduir al diputat de Nova Canàries, amb el qual va aconseguir aprovar els Pressupostos de 2017.

No obstant, la petició de la Comunitat Valenciana perquè València percebera, almenys, 38 milions d’euros en aqueix concepte, torna a quedar en el calaix per segon any consecutiu. I tot a pesar que tant la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de la ciutat hagen complit amb els preceptes marcats pel Ministeri d’Hisenda, entre els quals es trobaven la constitució de l’Entitat Metropolitana de Transports.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat de “intolerable” la situació després de conèixer la negativa del Govern central i ha instat als grups polítics que recolzen els Pressupostos que rectifiquen de forma immediata. Així mateix, ha assegurat que “des del Consell” s’iniciaran “totes les iniciatives que siguen oportunes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =