25n
25N
25N

El Govern de Sánchez recolza la constitucionalitat de la Llei de l'Horta Valenciana

”El PPCV i Cs han de decidir què volen fer de majors: treballar pels valencians o jugar a posar recursos”

El Govern de Sánchez recolza la constitucionalitat de la Llei de l'Horta Valenciana
05/02/2019 -

Fa quasi un any que Les Corts Valencianes van aprovar la Llei de l’Horta Valenciana que, entre altres mesures, preveia la creació del Consell de l’Horta, amb l’objectiu de regular els usos i les activitats en aquesta gran infraestructura verda, depenent del grau de protecció de cada àrea, o la revitalització del sòl agrari, declarat infrautilitzat. En definitiva, una llei que avançava en la protecció i defensa de la nostra horta, però també en la dignificació del treball de l’agricultor.

Una demanda ciutadana, que s’anava exigint des de 2011 per diferents col·lectius com Per l’Horta, i que, quasi un any després, s’han buidat tots els dubtes de constitucionalitat que tant el Partit Popular, com a Ciutadans havien plantejat. D’aquesta manera, el Govern de Pedro Sánchez ha donat llum verda a la Llei de l’Horta Valenciana, a través de l’acord de la Comissió Bilateral Govern-Generalitat.

En aquest sentit, la diputada de Compromís en Les Corts, Graciela Ferrer, ha manifestat la seua “satisfacció per aquest acord positiu”, que demostra que “la Llei de l’Horta s’ajusta a l’ordre constitucional i a la normativa bàsica estatal i, per tant, no cap recurs algú d’inconstitucionalitat sobre el seu contingut, tal com volien interposar el PPCV i Cs sobre la llei aprovada en el parlament valencià”.

Així, després d'”eixe intent frustrat de judicialitzar la Llei de l’Horta, el Partit Popular i Ciutadans han de triar què volen ser i fer de majors: treballar pels valencians i valencianes o continuar jugant a posar recursos d’inconstitucionalitat perquè no tenen arguments per a contrarestar la tasca feta des del Govern del Botànic. Mentre el PPCV i Cs intenten obstaculitzar les lleis valencianes, el Govern continua posant a les persones en el centre de la política”, ha matisat Ferrer.

La Llei de l’Horta Valenciana no solament blinda l’horta enfront de l’especulació, sinó que marca les línies per a treballar en la recuperació i dinamització d’un dels senyals d’identitat valenciana, com és l’horta, i en la dignificació del treball dels agricultors. Sens dubte, un pas essencial perquè “milers de famílies puguen dedicar-se i viure dignament de l’agricultura”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + tretze =

bombers
CCCC
Valencia activa