25n
Orgull
Orgull

Les entitats LGTBI consideren "un abandó" la paralització de la Llei LGTBI valenciana

El Govern de Pedro Sánchez impugna la norma valenciana pionera en l’Estat

Les entitats LGTBI consideren "un abandó" la paralització de la Llei LGTBI valenciana
22/03/2019 -

El Govern socialista liderat per Pedro Sánchez va convocar ahir una ‘comissió bilateral‘ amb la Generalitat Valenciana sobre la Llei LGTBI impulsada en Les Corts. Aquesta llei, que va ser aprovada per tots els partits polítics excepte el Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PCPV), que es va abstindre, es troba ara en el pas previ al seu recurs i, per tant, impugnació.

La Vicepresidenta de la Generalitat i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat que el Consell defensa “ara, abans i demà” totes les lleis aprovades en Les Corts. Assegura que les defensa perquè comptaven amb “tots els informes favorables de l’Advocacia i del Consell Jurídic Consultiu”. Així respon la política a la intenció de Sánchez de revisar la norma.

Aquesta Comissió Bilateral es planteja en relació a l’article 26 de la Llei, que contempla l’obligació de les empreses a respectar “la igualtat de tracte, condicions i oportunitats” a persones LGTBI. També fa relació de l’article 60, que atorga a la norma poder sancionador per a aquells actes que pretenguen la “implantació, impuls o tolerància” d’actituds i pràctiques discriminatòries per a aquest col·lectiu.

Oltra assegura que qualsevol norma que s’aprova en Les Corts passa “tots els filtres jurídics”. Per a ella és missió del Consell defensar les lleis valencianes, i encara més en una que pretén ampliar drets LGTBI, una “reivindicació de fa molts anys”.

Des dels col·lectius, associacions i entitats LGTBI de la Comunitat, a través de Lambda i webs d’altres col·lectius, han manifestat la seua disconformitat amb la decisió del Govern de Sánchez. A través d’un comunicat, han volgut remarcar el seu “més profund desacord“. “No entenem com pot donar-se una situació en què una Llei que ha sigut treballada en profunditat per les entitats LGTBI, diferents partits polítics i que ha tingut diferents anàlisis abans de passar a la votació definitiva, siga ara qüestionada una vegada aprovada”, asseveren en el comunicat.

Des de Lambda no comprenen com un Govern del PSOE mostra discrepàncies sobre una llei impulsada, en part, per la seua federació valenciana. Assenyalen que, en cas de verificar-se aquest problema competencial, tot la classe política hauria de ser conscient de “la LGTBIfòbia institucional i normativa“, per la qual cosa haurien d’accelerar els canvis per a garantir la igualtat de drets i tractes LGTBI en tot l’Estat.

Oltra assegura que el tema es discutirà “des de la lleialtat institucional” amb el Govern de Sánchez, sempre amb diàleg però amb la defensa “de les lleis dels valencians” per sobre.

Des de les entitats LGTBI assenyalen el “despropòsit i abandó de la justícia” que resulta al ‘pausar’ aquesta Llei per un conflicte de competències.

Les diferents entitats LGTBI també han volgut assenyalar l'”ús tendenciós” d’alguns mitjans de comunicació d’aquesta resolució del Govern. “Els fem una crida pel respecte als drets LGTBI i que no se’ns utilitze com una arma llancívola davant de les imminents eleccions”, conclouen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 2 =