El Govern de Sánchez es compromet a pal·liar l'infrafinançament del País Valencià

Arxiu E.P

El Govern de Sánchez es compromet a pal·liar l'infrafinançament del País Valencià
26/09/2018 -

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha reconegut que el País Valencià és la que menys finançament ‘per capita’ té, i s’ha compromés a pal·liar aquesta situació impulsant un nou sistema de finançament.

Durant la seua intervenció en la sessió de control al Govern en el Senat, Montero ha respost així a la pregunta del senador de Compromís per Castelló Jordi Navarrete, que li demanava les mesures que adoptarà el Govern per a donar solucions “a l’històric maltractament financer” del nostre territori.

Per a Navarrete, la regió pateix un infrafinançament que a més “s’executa tard”, i ha subratllat que són una anomalia perquè són “pobres que contribueixen com a rics”.

Montero ha assenyalat que mentre que arriba aqueix nou model de finançament, el Govern es compromet a aportar majors recursos per a aquesta comunitat autònoma. En aquest sentit, ha ressaltat que han engegat la modificació de la senda d’estabilitat que permetrà disposar de 9.000 milions d’euros per a les CCAA, dels quals “1.200 aniran al País Valencià”. “Açò permetrà revitalitzar els serveis públics sobre els quals té competència”, ha matisat.

D’altra banda, Montero li ha recordat a Navarrete que el Govern treballa també en la reestructuració del deute, “amb el pas de 1.000 milions del deute del curt al mig termini”. A més, ha indicat que aportaran la quantitat corresponent al Consorci de València que en total sumen 300 milions d’euros.

Aquests anuncis de la ministra d’Hisenda han sigut qualificats pel senador de Compromís com a “puntades cap avant” i ha denunciat que a més de ser maltractats financerament també ho són en drets civils, i ha denunciat que no retiren els recursos d’inconstitucionalitat a normatives de la Comunitat i en canvi a altres comunitats sí que li’ls /els hi retiren.

Montero ha insistit que seguiran treballant amb totes les comunitats, i li ha recordat que la valenciana no és l’única que ha sigut infrafinançada. “Sóc una ferma convençuda que la capacitat del país per a remuntar de la crisi i que la recuperació arribe a les famílies depén molt del treball de les CCAA”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =

sagunt a escena 2019
turismo salou