25n
25N
25N

El Govern del Rialto desmenteix al PP sobre la pèrdua d'ajudes europees per al Cabanyal

Totes les ciutats espanyoles participants en l’EDUSI han sol·licitat una pròrroga en els terminis pels retards del Ministeri

El Govern del Rialto desmenteix al PP sobre la pèrdua d'ajudes europees per al Cabanyal
05/11/2019 -

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha afirmat que l’Ajuntament de València perdrà ajudes europees per a la rehabilitació del Cabanyal perquè “només ha executat l’1,6% en quatre anys”. Així ho ha manifestat en un comunicat en el qual, a més, assenyala que “salvar els 15 milions d’euros de fons EDUSI per a rehabilitar el Cabanyal serà molt difícil”.

No obstant això, des de l’Ajuntament de València desmenteixen per complet aquesta informació. De fet, com expliquen a València Extra, cap ciutat espanyola, participant en l’EDUSI, ha pogut posar en marxa per complet les execucions dels programes a causa dels retards del Ministeri d’Hisenda. Per això, afirmen, “totes les ciutats, governades per PP, PSOE, Compromís i altres partits de diferent signe, han sol·licitat una pròrroga per al control d’execucions”.

Així i tot, València supera l’execució mitjana de l’EDUSI en tota Espanya. De fet, d’acord amb fonts municipals, el nivell d’execució previst de l’eix urbà en les EDUSI de tota Espanya, en l’anualitat 2019, és del 10,51%, i l’acumulat – sumant 2017, 2018 i 2019 – és de l’11,82%. En canvi, a València no només s’ha aconseguit ja el 17% de l’execució, sinó que des de l’Ajuntament s’ha posat en marxa el nou Model de Despeses per a poder executar i gestionar els diferents projectes de l’EDUSI, adaptant-los a la normativa vigent.

Els canvis constants en la regulació de les EDUSI, per part del Ministeri d’Hisenda, que han paralitzat la seua execució; els diferents canvis de govern amb les consegüents convocatòries d’eleccions generals, que han paralitzat l’actuació administrativa del govern; o el mal funcionament de la plataforma online del ministeri per a la gestió de Fons (Galatea), que no ha estat operativa fins a mitjan 2018, registrant a més nombroses incidències, han sigut alguns dels factors que han generat aquesta situació de retard generalitzada.

Així, des de l’Ajuntament de València deixen clar que no es tracta d’una situació que estiga ocorrent només a la ciutat, sinó que s’ha estés a tot el país. Per això, repeteixen, totes les ciutats espanyoles participants de l’EDUSI han sol·licitat la pròrroga.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + vint =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent