25n
25N
25N

El govern progressista de Paiporta penja d'un fil

El PSOE de Paiporta decideix, a última hora, no assistir a la negociació amb Compromís

El govern progressista de Paiporta penja d'un fil
13/06/2019 -

A dos dies de la investidura, encara no està garantit el govern progressista a Paiporta. I és que, malgrat que el Partit Popular va ser el més votat, la veritat és que la suma entre Compromís i PSOE faria possible que es tornara a reeditar un govern d’esquerres en aquesta localitat valenciana. No obstant això, les negociacions no estan sent gens fàcils.

Si durant la primera reunió entre tots dos partits les valoracions van ser positives, malgrat que sobrevolava la petició, per part del PSOE, de compartir l’Alcaldia, enfront de la negativa de Compromís en haver sigut la força de l’esquerra més votada i amb un regidor més, ara eixa bona sintonia sembla haver-se esfumat.

Tal com confirmaven des de Compromís per Paiporta, el partit socialista no va acudir a la segona reunió per a abordar la conformació del govern. València Extra ha parlat amb Compromís, que han confirmat que “cinc minuts abans de la reunió, ens van comunicar que no anaven a assistir a la reunió perquè no estaven d’acord amb la nostra proposta, però tampoc ens van dir en quins punts no estaven conforme”. “Els manarem un primer esborrany perquè no acudiren a la reunió sense saber quina era la nostra proposta”, expliquen, “però no sabem per què no van assistir”.

El divendres sembla que PSOE i Compromís tornaran a reunir-se, encara que “no s’ha concretat l’hora”. No obstant això, les previsions no són positives. “La nostra intenció és continuar amb un govern progressista, que és el que ha decidit la ciutadania, però una reunió de negociació a 24 hores de la investidura no dóna marge de debat”, al que afigen que “hem estat treballant per a reeditar un govern progressista, però no es pot garantir res a 24 hores de la investidura“.

I és que de no posar-se d’acord, el govern de Paiporta passaria a la dreta, concretament al Partit Popular. Així, en una primera votació no eixiria ningú triat, i, en la segona ronda, seria el PP qui accediria a l’Alcaldia en ser el partit més votat.

En aquest sentit, el líder del PP, Vicente Ibor, ha criticat durament a Compromís i ha donat la mà al partit socialista. “La població paiportina ha votat més al PP i al PSOE”, al que ha afegit que “pel bé de Paiporta, estem disposats a sacrificar sigles i buscar acords que impedisquen l’immobilisme, i la tensió d’aquests anys, i que posen al nostre municipi on ha d’estar, en una senda de progrés que beneficie al conjunt de la ciutadania”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + tretze =

escalante
Informacion coronavirus