25n
25N
25N

El govern de Paiporta analitza l'estat d'alarma i reorganitzarà els serveis per a fer front al coronavirus

El govern de Paiporta analitza l'estat d'alarma i reorganitzarà els serveis per a fer front al coronavirus
15/03/2020 -

L’equip de govern de l’Ajuntament de Paiporta s’ha reunit aquest diumenge per tal d’analitzar la situació derivada de l’estat d’alarma decretat pel govern d’Espanya, i reorganitzarà els serveis municipals per a fer front al coronavirus. També han participat en la trobada Policia Local, empresa pública de serveis ESPAI i departament de comunicació.

El govern ha decidit amb caràcter preventiu, en primer lloc, constituir el Centre de Cooperació Operatiu Municipal (CECOPAL), contemplat en el Pla de Contingència Municipal, i que ha de coordinar tots els mitjans materials i humans de què disposa el consistori. L’òrgan està presidit per l’alcaldessa, Isabel Martín, i compta amb participació de regidores i regidors, forces de seguretat, tècnics municipals, gerència de l’empresa pública ESPAI i coordinador del centre de Salut i comandament de bombers.

A més, s’ha determinat que es reorganitzarà la tasca de l’Ajuntament per tal de donar prioritat a aquelles àrees i serveis que es consideren essencials, donades les necessitats de la ciutadania en la nova situació. A més, es reestructuraran una sèrie de serveis per a poder atendre a la ciutadania per les vies prioritàries, és a dir, la telefònica, i la telemàtica, per correu electrònic, així com per la seu electrònica, al web paiporta.sedipualba.es

L’Ajuntament, a més, oferirà informació puntual de qualsevol novetat a través dels seus canals en xarxes socials, el web municipal, les diferents comunicacions a l’entrada de les dependències municipals i els bans amb megafonia pels carrers.

El govern vol llançar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania en uns moments complicats, i recorda que s’han de complir estrictament les restriccions als moviments en la via pública que contempla la declaració d’estat d’alarma: sols es poden realitzar moviments individualment per a l’adquisició d’aliments, assistència a serveis sanitaris, anada i tornada del lloc de treball, assistència i cura de persones majors i dependents, i desplaçaments a entitats bancàries o a repostatge en gasolineres.

Així mateix, es recorda a la població que el protocol de contenció del coronavirus estableix que, en cas de presentar símptomes com febra, dificultats respiratòries o tos seca, s’ha de telefonar al número gratuït 900 300 555 perquè les autoritats sanitàries valoren cada cas. Amb caràcter general, no s’ha d’acudir als centres de salut i hospitals.
L’Ajuntament informarà la ciutadania en les pròximes hores de totes les novetats que es produïsquen en la prestació dels seus serveis a través dels seus canals habituals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =