25n
25N
25N

El Govern Local tanca l'any amb un romanent positiu

El Govern Local tanca l'any amb un romanent positiu
28/02/2017 -

Per segon exercici consecutiu, el Govern Local ha tancat l’exercici pressupostari en positiu, amb un romanent de tresoreria favorable: 42 milions d’euros de superàvit, que és el doble del que ja es va aconseguir l’any passat. L’alcalde Joan Ribó ha destacat la millora dels comptes municipals, però ha lamentat les “restriccions” que imposa el Govern de l’Estat a l’hora d’emprar aquests recursos econòmics en les necessitats reals de la ciutat.

“Hem tingut un superàvit de 42 milions d’euros, el doble que l’any passat, la qual cosa és una molt bona notícia que indica que estem fent bé les coses”, ha manifestat l’alcalde. No obstant això, Ribó ha denunciat les restriccions del Govern central a l’hora de fer ús d’aquest romanent, “ja que segons la llei Montoro –ha denunciat- no podem dedicar aquests recursos a servicis socials, sinó només a pagar deute o al que s’anomena ‘inversions sostenibles”.

Amb tal concepte, inversions sostenibles, es refereixen totes aquelles inversions que no impliquen incrementar la plantilla de personal. Ribó ha explicat que davant d’una situació d’atur com l’actual, “és inaudit que el govern de Rajoy no ens deixe invertir més en polítiques per a la creació d’ocupació”. Joan Ribó ha qualificat de “perversa” aquesta situació “que ens impedeix dedicar els diners al que necessiten valencians i valencianes”, i ha afegit que es tracta “d’una situació totalment fora de la realitat perquè nosaltres estem complint escrupolosament totes les condicions per les quals se’ns va posar dins del Pla d’Ajust” l’any 2012.

L’alcalde ha destacat el resultat de l’exercici del 2016, que consolida la tendència iniciada amb el mandat del Govern de la Nau, després de diversos anys de saldos negatius. “Es tracta d’una gestió dels recursos públics que ha aconseguit redreçar la situació que havíem viscut fins ara”, ha assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 13 =

museo prehistoria