25n
25N
25N

El Govern destina 9,6 milions a reparar els danys en la costa de la Comunitat provocats per 'Gloria'

El Govern destina 9,6 milions a reparar els danys en la costa de la Comunitat provocats per 'Gloria'
17/02/2020 -

El Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic ha declarat l’emergència de les obres per a reparar els danys provocats en la costa del Mediterrani per la borrasca ‘Gloria’, del 19 al 24 de gener, en diferents punts del domini públic marítim-terrestre a les quals destinarà 19,5 milions d’euros, la majoria, 9,6 milions seran, per a la Comunitat Valenciana.

Així, les obres es realitzaran sense demora per a pal·liar els danys provocats pels vents forts i les intenses precipitacions que van provocar inundacions severes i diferents danys en la costa de la Comunitat. En concret, es destinaran 4,1 milions a Castelló, altres 4 milions a València i 1,5 a Alacant.

En concret, a Castelló els principals danys detectats consisteixen en pèrdues de material de diverses platges i sistemes dunars dels municipis d’Almenara, La Llosa, Xilxes, Moncofa, Nules, Almassora, Castelló de la Plana, Benicàssim, Orpesa, Cabanes, Torreblanca, Alcalà de Xivert i Peníscola.

Igualment s’han produït danys en els passejos marítims i accessos a les platges de Benicàssim, Alcalà de Xivert i Vinaròs, així com en les esculleres i estructures de protecció de Moncofa, Nules, Borriana, Benicarló i Vinaròs.

Les actuacions a realitzar consistirien, bàsicament, en aportacions de material a les platges i reparació de les infraestructures afectades amb una inversió prevista que ascendeix a 4.100.000 euros.

Per part seua, a la província de València els principals danys s’han produït a les platges i sistemes dunars dels municipis de Sagunt, Puçol, El Puig, La Pobla de Farnals, Massamagrell, Alboraia, València, Sueca, Cullera, Tavernes, Xeraco, Gandia, Daimús, Guardamar, Miramar, Piles i Oliva i han consistit en pèrdua d’arena i grava a les platges i dunes i l’acumulació d’enderrocs i brutícia.

S’han observat igualment danys en infraestructures de les platges del Dossel i el Brosquil de Cullera i en el passeig marítim de Bellreguard. La valoració de les obres de reparació necessàries ascendeix a 4.000.000 euros.

COSTA D’ALACANT

Finalment, a conseqüència del temporal, s’ha produït una erosió important en diverses platges de la costa de la província d’Alacant i una considerable pèrdua d’arena, a més de danys en passejos marítims, sistemes dunars, esculleres de protecció i accessos a platges.

Les actuacions a realitzar per la Direcció General de la Costa i la Mar consisteixen bàsicament a Dénia en la neteja d’enderrocs i brutícia de diverses platges del terme municipal, recirculació d’arena a la platja de les Deveses, diverses actuacions en Rotes, així com la reculada del mirador del passeig marítim de la Marineta Casiana i la reposició dels accessos a la platja.

A Xàbia es procedirà a la retirada del mur de Cala Blanca i de canyes en la desembocadura del riu Gorgos, en Benitatxell a la reparació d’accessos en cala Moraig amb reculada de l’accés fora del domini públic, a Teulada a la reparació del mur de la platja de l’Ampolla, a Calp a la reparació de diverses platges del terme municipal i retirada dels enderrocs presents en aquestes, a Altea: reparació d’accessos, espigons i sengles afectades, a Alfàs del Pi a la reparació del mur de l’Albir.

Així mateix, a La Vila Joiosa es procedirà a la reparació del talús i clos en Bol Nou, al Campello a la reparació del mur del passeig marítim del Racó de la Zofra, a Elx a la reparació de passarel·les i retirada d’enderrocs, a Guardamar a la reposició de clos bla i reparació de passarel·les, a Torrevella a les diverses reparacions i aportació d’arena en les cales afectades, a Oriola
reparació del mur de maçoneria, escala i retirada d’enderrocs en Cap Roig i a Pilar de la Foradada a diverses reparacions en diverses platges i cales del municipi. La valoració de les obres de reparació necessàries ascendeix a 1.500.000 euros.

TEMPORALS MÉS HABITUALS

El Ministeri per a la Transició Ecològica assenyala que els temporals són cada vegada més habituals i destructius, la qual cosa ha obligat a realitzar inversions extraordinàries en forma d’emergència cada vegada majors en els últims anys. Però afig que aquest tipus d’acció reactiva no aconsegueix solucions duradores en el temps.

D’aquesta manera, considera necessària una política de costes que, començant per la mateixa reconsideració del règim jurídic del Domini Públic Marítim-Terrestre, prevalga la planificació enfront de la improvisació i en la qual el concepte de Gestió Integrada de les Zones Costaneres tinga un paper preponderant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =

escalante
Informacion coronavirus
el puig