25n
25N
25N

El Govern estableix que l'ús de mascaretes siga obligatori per a majors de sis anys des d'aquest dijous

Hauran d’utilitzar-se al carrer, espais a l’aire lliure i tancats en els quals no puga mantenir-se una distància de dos metres

El Govern estableix que l'ús de mascaretes siga obligatori per a majors de sis anys des d'aquest dijous
20/05/2020 -

El Govern ha fixat que la utilització de qualsevol mena de mascaretes siga obligatori a partir d’aquest dijous en la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobe obert al públic sempre que no siga possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d’almenys dos metres.

Així ho estableix una ordre signada pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, que recull el BOE d’aquest dimecres, en la qual s’especifica que queden exclosos de l’ús de la màscara els xiquets menors de sis anys. Això sí, la seua utilització és “recomanable” per als xiquets d’entre tres i cinc anys.

Entre les excepcions també es compten les persones que presenten algun tipus de dificultat respiratòria que puga veure’s agreujada per l’ús de mascareta i persones en les quals l’ús de màscara resulte contraindicat per motius de salut degudament justificats.

Així mateix, no estaran obligats a la seua utilització aquells que per la seua situació de discapacitat o dependència presenten alteracions de conducta que facen inviable la seua utilització.

El seu ús tampoc serà obligatori en el desenvolupament d’activitats en les quals, per la seua pròpia naturalesa d’aquestes, resulte incompatible l’ús de la mascareta com, per exemple, la ingesta d’aliments i begudes. Finalment, aquesta ordre eximeix de la utilització de protecció a les persones que al·ludisquen a causes de força major o a una situació de necessitat.

L’Executiu ha explicat que l’ús generalitzat de mascaretes per part de la població general per a reduir la transmissió comunitària de la COVID-19 està justificat “no sols per la seua alta transmissibilitat, sinó també per la capacitat que han demostrat les mascaretes per a bloquejar l’emissió de gotes infectades, molt important quan no és possible mantenir la distància de seguretat”.

Així mateix, segons recull l’ordre, és necessari seguir un principi de precaució que permeta continuar per la senda de la reducció dels casos de contagi de la malaltia a Espanya, principalment quan no es disposa d’altres mesures com la vacunació.

Aquesta decisió arriba després que així ho acordaren aquest dilluns el Govern i les Comunitats Autònomes durant la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SMS).

D’aquesta forma, a l’ús ja obligatori en el transport públic el seu sumarà ara la utilització obligatòria en espais tancats i en la via pública si no és possible garantir la distància mínima de seguretat de dos metres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + catorze =