25n
Orgull
Orgull

El Govern central crea nou unitats judicials i dotze noves places de fiscals en la Comunitat Valenciana

El Govern central crea nou unitats judicials i dotze noves places de fiscals en la Comunitat Valenciana
12/04/2019 -

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres, a proposta de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, dos reials decrets pels quals es creen un total de 75 unitats judicials i s’amplia la plantilla orgànica del Ministeri Fiscal en 80 noves places. Nou de les unitats es disposen per a la Comunitat, on també s’obriran 12 places de fiscals.

En el reial decret relatiu a la programació de 2019 de noves unitats judicials per a la Comunitat Valenciana, es disposa la creació de sis jutjats nous, que són el Jutjat Degà Exclusiu d’Alacant, el Jutjat de primera Instància núm. 14 d’Alacant, el Jutjat penal núm.4 d’Elx, el Jutjat de primera el Jutjat de primera instància i instrucció núm.6 de Sagunt, ha detallat el Govern central en un comunicat.

Així mateix, es constitueixen dues unitats judicials que havien sigut suspeses pel Reial decret 876/2011 de 24 de juny, el Jutjat de primera instància núm.5 de Torrevella i el Jutjat de primera instància núm. 6 de Gandia i es crea una plaça de magistrat per a l’Audiència Provincial d’Alacant amb seu a Elx.

A més, es crea la Secció d’Apel·lació Penal en la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia per a atendre l’entrada d’assumptes derivada de la instauració de la segona instància penal.

A nivell estatal, es disposa la creació de 51 jutjats i la dotació de 22 places de magistrat en òrgans col·legiats. Quant als jutjats de nova creació, 21 són jutjats de primera instància, huit de primera instància i instrucció, sis penals, onze jutjats socials, quatre jutjats del mercantil i un jutjat degà exclusiu

El Ministeri ha comunicat que l’efectivitat de les places de magistrat en els òrgans judicials col·legiats i l’entrada en funcionament dels jutjats que es creen i constitueixen en aquest reial decret serà fixada per la ministra de Justícia, sentit el Consell General del Poder Judicial.

DOTZE NOVES PLACES DE FISCALS

D’altra banda, el reial decret pel qual s’amplia, per primera vegada des de 2015, la plantilla orgànica del Ministeri Fiscal en 80 noves places, destina 12 a la Comunitat Valenciana: cinc d’elles a la Fiscalia Provincial de València, una a la Secció Territorial de Gandia de la Fiscalia Provincial de València, una a la Fiscalia d’Àrea d’Alzira, una a la Fiscalia Provincial d’Alacant, tres a la Fiscalia d’Àrea d’Elx-Oriola i una a la Secció Territorial de Torrevella de la Fiscalia Provincial d’Alacant.

A nivell nacional, aquesta modificació de plantilla “suposa el reforç de mitjans personals per a abordar la lluita contra la corrupció” amb la creació de nou places en la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada i d’una plaça en la Fiscalia del Tribunal de Comptes.

A més, es crea una plaça de fiscal de sala coordinador dels serveis especialitzats en la protecció de les persones amb discapacitat i atenció als majors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =