25n
25N
25N

El Govern baixarà l'IVA de les mascaretes del 21% al 4%

El canvi s’aprovarà per decret en el pròxim Consell de Ministres, segons ha afirmat la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero

El Govern baixarà l'IVA de les mascaretes del 21% al 4%

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat aquest matí en el Congrés que el Govern reduirà l’IVA de les mascaretes del 21% al 4% després que la Comissió Europea els haja confirmat per escrit que no sancionarà a Espanya “per incomplir la directiva comunitària”.

La ministra ha explicat que “dimarts que ve el govern portarà al Consell de Ministres un Reial decret llei que rebaixa l’IVA de les màscares d’un sol ús” i ha recordat que “l’IVA de les màscares d’ús particular està regulat per una normativa comunitària” de la Comissió Europea que “prohibeix aplicar tipus reduïts a aquests productes” tal com “reconeix la mateixa Comissió” en l’escrit que van remetre al Govern espanyol.

“Precisament per això i per a descartar el risc de pagar una multa milionària per incomplir una directiva, hem esperat a baixar l’IVA de les màscares a tenir garanties per escrit que Espanya no serà sancionada”, ha assenyalat Montero.

“Aquest Govern estarà vigilant per a garantir que la rebaixa de l’IVA es tradueix en una rebaixa del preu per al consumidor final i no en un major marge empresarial”, ha dit Montero. “També puc anunciar-los que baixarem de nou el preu màxim de venda al públic. Demà dijous la comissió interministerial de preus de medicaments abordarà aquesta mesura”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − onze =