25n
25N
25N

El Govern assegura que la plantilla de Rodalies a la Comunitat Valenciana està "adequadament dimensionada"

El Govern assegura que la plantilla de Rodalies a la Comunitat Valenciana està "adequadament dimensionada"
31/01/2020 -

El Govern assegura que la plantilla que actualment presta els seus serveis “està adequadament dimensionada a les necessitats productives” tant en la Rodalia com en els serveis de Mitjana distància de la Comunitat Valenciana.

Així figura en una resposta a la pregunta formulada pel senador de Compromís, Carles Mulet, en la qual qüestiona “quant personal es calcula falta en el servei de Rodalia i Mitjana distància per a donar un servei òptim”, ha informat la formació en un comunicat.

En la resposta de l’Executiu s’afig que aqueixa adequada dimensió “no impedeix que es puguen produir situacions puntuals de desequilibri, producte de diferents tipus de factors, com a nombre de baixes per malaltia superiors a la mitjana en algun moment o algun desajustament puntual per causes imprevisibles entre les dates de les baixes per desvinculacions voluntàries o jubilacions i la incorporació de treballadors per a cobrir aqueixes baixes”.

A les desvinculacions i jubilacions, explica, es dóna resposta a través de processos de reposició de personal, tant de conducció com d’atenció comercial, inicialment mitjançant processos interns de mobilitat geogràfica i, posteriorment, amb l’entrada de nou personal, a través de les ofertes públiques d’ocupació.

A més, destaca que en els últims mesos “s’està produint en Renfe el major nombre d’incorporacions de nous treballadors dels últims 30 anys, la qual cosa demostra l’esforç de l’empresa per a renovar la plantilla i poder oferir un servei de qualitat que satisfaça les necessitats de transport dels ciutadans”.

Mulet va formular una bateria de preguntes a l’Executiu central davant la “depreciació en la qualitat del servei, demores, cancel·lacions, falta de personal, en la flota de trens, etcètera” i lamenta que en la primera de les seues respostes el Govern respon “com si les constants queixes de sindicats, plataformes i usuaris foren fal·làcies”.

“La gent vol viure en pau, poder utilitzar el servei públic de trens per a anar-se’n al metge a treballar o a estudiar i vol que els serveis pels quals paga funcionen correctament i que no li compliquen la vida”, ha subratllat el senador, “i per això estan protestant diàriament amb cassoles i xiulets, ja que ningú de Foment, ADIF, Renfe o els responsables del nucli de València semblen prendre mesures mentre la confiança en el servei cau dràsticament”.

La coalició va preguntar pels problemes de falta de personal “que són evidents i coneguts i denunciats pels sindicats i plataformes” i ha criticat que el Govern al·ludisca a “desequilibris puntuals, baixes, desvinculacions o jubilacions els problemes”.

“Llegir aquestes respostes, que minimitzen en alguns casos cancel·lacions, avaries i demores fa entre pena i ràbia i haurien de fer una mica d’autocrítica i ser més sensibles amb els problemes que estan generant diàriament als usuaris”, ha agregat.

Compromís reclamarà avanços en la transferència de les competències davant “els abundants retards, obsolescència dels combois i contínues cancel·lacions que han minat la paciència dels usuaris a conseqüència de la falta d’inversions en el nostre territori”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19