25n
25N
25N

El Govern amplia al 50% l'ocupació màxima de les terrasses des de la fase 1 de la desescalada

El Govern amplia al 50% l'ocupació màxima de les terrasses des de la fase 1 de la desescalada
02/05/2020 -

El Govern ha ampliat del 30% al 50% l’ocupació màxima de les terrasses dels restaurants i establiments del sector de l’hostaleria una vegada que s’active la fase 1 de la desescalada de les mesures adoptades en el marc de la crisi del coronavirus, prevista per al dilluns 11 de maig.

Segons van informar fonts del Govern, en la fase 1, quan es puguen consumir els productes en el propi recinte, les terrasses podran estar obertes amb una capacitat màxima del 50% i no del 30% com va anunciar Pedro Sánchez el dimarts, però sempre que es mantinga una distància mínima de seguretat de dos metres i no hi haja grups de més de deu persones.

La fase 1 de la desescalada en la lluita contra el coronavirus entrarà en vigor el pròxim 11 de maig en totes les províncies que complisquen els requisits del panell integral d’indicadors dissenyat per l’Executiu.

El Boletín Oficial del Estado (BOE) publicarà aquest diumenge una ordre ministerial que reculla les diferents mesures de desescalada que s’aplicaran des d’aquest dilluns 4 de maig i que, entre altres, recull des d’aquest dia que els restaurants i bars podran oferir un servei de recollida de menjar, sense poder consumir en el local.

L’ordre ministerial contempla que els establiments hauran de comptar una separació a través de mampares entres els empleats i els clients, mentre que els clients hauran de mantindre una separació aproximada de dos metres, amb un aforament d’un client per cada treballador.

Les fonts del Govern van destacar que la principal mesura de control del compliment d’aquestes mesures en l’hostaleria serà el propi autocontrol de les persones, encara que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat corregiran les possibles desviacions.

Una vegada superada la fase 1, es permetrà un terç de l’aforament de la sala i solo per a les taules, per la qual cosa no es podrà utilitzar el servei de barra. En la fase 3, se suavitzaran les restriccions d’aforament, però es mantindran “estrictes condicions” de separació entre el públic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − nou =