25n
Orgull
Orgull

El Govern agilita el repartiment d'ajudes de la UE per 220 milions als productes de fruites i hortalisses

Els productors podran presentar fins al pròxim 15 de setembre els nous programes operatius

El Govern agilita el repartiment d'ajudes de la UE per 220 milions als productes de fruites i hortalisses
30/08/2019 -

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la modificació del Reial decret 1179/2018 pel qual es regulen els fons i programes operatius de les organitzacions de productors del sector de fruites i hortalisses per a agilitar-lo i dotar-li de major eficàcia en l’execució dels fons de la Unió Europea.

En concret, es tracta d’una modificació de la norma nacional que accelerarà i facilitarà el repartiment de les ajudes de la UE, per valor de 220 milions d’euros, a les organitzacions de productors del sector.

Agricultura ha precisat que amb aquesta iniciativa es desenvolupa una de les mesures del pla per al sector citrícola perquè els programes operatius contribuïsquen a ajustar l’oferta a la demanda, dirigint les inversions a varietats amb major eixida comercial en el mercat.

Aquesta decisió respon al compromís adquirit per Agricultura amb el sector i en el qual es concreten els requisits d’aplicació de l’actuació de reposició de fons mutuals en el marc de la mesura de prevenció i gestió de crisi, la qual cosa impulsa la seua utilització.

Aquests fons constitueixen una mutualitat, prevista en els programes operatius disponibles per a aquest sector, que es dota de manera voluntària amb contribucions financeres dels membres de l’organització de productors. A tal fi, reben una ajuda del 50% per part de la UE.

Tal com estableix la normativa de la Unió Europea i la nacional, les organitzacions de productors de fruites i hortalisses podran presentar fins al pròxim 15 de setembre els nous programes operatius, les seues modificacions i el fons operatiu per a l’any següent, en els quals s’inclouran aquestes novetats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =