25n
25N
25N

El Govern d'Espanya retalla 353 milions a la Comunitat per la pròrroga dels Pressupostos Generals de l'Estat

La Generalitat censura el “xantatge” de l’Executiu central pels pressupostos estatals i lamenta “la irresponsabilitat que suposa jugar amb els drets dels valencians”

El Govern d'Espanya retalla 353 milions a la Comunitat per la pròrroga dels Pressupostos Generals de l'Estat
02/01/2018 -

El Ministeri d’Hisenda ha comunicat per carta al Consell els nous imports dels lliuraments a compte dels recursos del Sistema de Finançament de l’exercici 2018 i el nou càlcul per a la Comunitat Valenciana preveu una disminució de 353 milions respecte a la previsió feta al juliol pel mateix ministeri.

En la carta, el ministeri justifica la retallada per la pròrroga dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2017, i afegeix que el nou càlcul basat en els pressupostos de l’any passat s’aplicarà fins que s’aproven els nous Pressupostos per a 2018. D’aquesta manera, el finançament dels valencians en termes de caixa es veurà reduïda en 353 milions respecte a les xifres comunicades a finals de juliol i que són les que van servir per a elaborar els Pressupostos de la Generalitat per a 2018.

La secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, ha assegurat que és “una nova volta de rosca per a castigar les arques públiques valencianes” i que suposa “un autèntic xantatge“. Ferrando també ha criticat que la “falta de diàleg per a confeccionar els pressupostos de l’Estat ho anem a haver de pagar les comunitats autònomes” i ha recordat que “Rajoy es va comprometre a tindre aprovat en 2017 el nou model de finançament. Estem en 2018 i encara no tenim notícies del nou sistema de finançament”.

“Suposarà un càstig del Ministeri als proveïdors valencians”

De mantenir-se aquestes xifres, la insuficiència es corregirà dos anys després, quan en 2020 s’abone la liquidació de 2018, però, de moment, el pròxim any la Comunitat veurà agreujats els problemes de liquidesa derivats de patir el pitjor finançament de totes les comunitats, a pesar que l’actual model està caducat des de l’1 de gener de 2014.

Ferrando ha lamentat la “insensibilitat” del ministeri, ja que tot açò es traduirà en “un càstig afegit als proveïdors valencians, atés que, com a conseqüència d’aquesta decisió unilateral del ministeri, hi haurà menys liquidesa per a pagar les factures, amb el que el Període Mitjà de pagament es veurà afectat. És inadmissible que es jugue amb els drets dels ciutadans”.

“L’anterior càlcul ja era miserable amb els valencians”, ha afegit Ferrando i ha sentenciat: “Ara resulta que no ens arribarà ni tan sols aqueix increment, llevat que s’aproven els pressupostos. El Ministeri ho està deixant ben clar, ens volen repartir misèria, de genolls i a més agraïts”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + dinou =

Valencia activa
bombers
CCCC
bombers
Valencia activa