25n
Orgull
Orgull

Tello: “Amb València Music City es percebrà el valor social i econòmic de la música”

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de València destaca que el projecte contribuirà al desenvolupament econòmic i cultural de la ciutat

Tello: “Amb València Music City es percebrà el valor social i econòmic de la música”
23/04/2019 -

Per una qüestió de mirar cap al futur, Joan Ribó, alcalde de la ciutat, va anunciar el passat dia 1 que l’ajuntament vol que València siga capital internacional de la música. Per això, ha posat en marxa el projecte València Music City, que millorarà el valor social i econòmic que la ciutadania percep d’aquest art que està en l’ADN dels valencians i les valencianes.

Amb aquestes paraules, Glòria Tello, regidora de Cultura, ha explicat que aquest projecte serà clau perquè “València s’enorgullisca i rendibilitze la pràctica musical com a base del seu bon funcionament”. I és que el 50% de les societats musicals d’Espanya estan en la Comunitat Valenciana, percentatge que es tradueix en vora 200.000 músics amb un talent que trenca fronteres locals i nacionals.

Valencia Music City

En aquest sentit, Ribó va insistir, durant la seua presentació, en que València ha d’organitzar tot el seu potencial per a convertir-se en referent a través dels seus espais musicals però també, destaca Tello, a través dels diferents actors. “Al meu parer, el que s’ha desaprofitat fins ara és treballar totes les administracions juntes, la universitat, les i els músics i tots els agents que envolten la música per a anar tots a una”.

Segons afegeix, “no s’havia materialitzat un projecte estratègic per a aconseguir el posicionament exterior i global adequat i la meta final per a fer que València puga optar a ser declarada com a Ciutat de la Música”. Per això, en aquest 2019 es posaran en marxa diferents accions dins d’un mateix programa que aprofite aquesta matèria prima i millore el desenvolupament cultural i econòmic valencià.

Així, el projecte seleccionat per concurs públic ha sigut el del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València (UV). Aquest “havia d’atendre, entre altres, a la correcta argumentació en la justificació de la necessitat del projecte, l’anàlisi destacat dels trets identitaris de València des del punt de vista musical, la reflexió precisa sobre les fortaleses i debilitats professionals i de rendiment econòmic en el sector de la música, l’encertada estratègia de coordinació entre tots els actors públics i privats i sense ànim de lucre que operen en l’escena musical, així com la coordinació entre les administracions”, indica la regidora.

Per tant, una vegada es posen en marxa aquestes fases i es llance el pla a Espanya i a nivell internacional, es posarà la primera pedra del camí “tan important com el resultat” perquè la ciutat puga aconseguir la seua capitalitat i, així, genere un ampli desenvolupament de la indústria musical que es trasllade a l’economia o el turisme. “Hem de caminar tots junts per a oferir una oferta que es complemente. És hora que ens creguem el que som, perquè com sempre dic, portem la música en el nostre ADN”, valora Tello.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =