25n
25N
25N

La gira 'M'importa' de l'IVAJ porta 'El show del del nou món' d'Escena Erasmus a Alcoi i Bocairent, capitals culturals valencianes 2020-21

L’obra presenta una visió crítica i mordaç de la realitat europea actual

La gira 'M'importa' de l'IVAJ porta 'El show del del nou món' d'Escena Erasmus a Alcoi i Bocairent, capitals culturals valencianes 2020-21
02/11/2020 -

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), amb el suport de Carnet Jove, porta el nou espectacle d’Escena Erasmus de la Universitat de València, titulat ‘El show del nou món‘, a les dues capitals culturals valencianes 2020-2021: Alcoi i Bocairent, donant principi a la gira ‘M’importa’ de l’IVAJ.

Escena Erasmus obrirà la gira el dijous 5 de novembre en el Teatre Calderón d’Alcoi a les 19.00 hores. A més, la companyia teatral realitzarà una visita a la capital cultural i assistirà a una recepció al grup per a conéixer el projecte teatral en el qual participen joves de diverses procedències.

El divendres, 6 de novembre, es desenvoluparà una doble funció en el Teatre Avinguda de Bocairent: una matinal per a estudiants dels instituts d’Educació Secundària i públic juvenil a les 13.00 hores i vespertina, oberta al públic a les 19.00 hores.

El director de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha destacat que “la gira M’importa ha volgut viatjar, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia, a aquestes dues capitals culturals, perquè la cultura no pot parar en un any especialment rellevant per les seues capitalitats.”

El protocol COVID-19 per a aquestes funcions estableix l’ús obligatori de màscara, gel hidroalcohòlic, distància de seguretat entre butaques i aforament reduït. En entrar al recinte es prendrà la temperatura corporal de les persones assistents.

La gira ‘M’importa’ seguirà a Vilafranca, el 26 de novembre’ i en La Mata, el 27 de novembre.

‘El show del nou món’

Una desena d’actors i actrius presenten la visió més crítica i mordaç de la realitat europea actual, greument ferida per la crisi sanitària i climàtica.

‘El xou del nou món’, obra del dramaturg Daniel Tormo i dirigida per Anna Marí, està protagonitzat per una companyia de còmics amb noms d’animals que ha muntat un peculiar espectacle de varietats per a parlar del nou món en el qual està submergida la societat actual. Però la companyia pateix l’absència de dos dels seus components més importants, la qual cosa afig un problema a la ja de per si mateix caòtica organització de les escenes i significats.

Aquesta és la sinopsi de l’obra, amb un text “escrit des de l’humor i la distància, com un intent de comprensió del món que vivim i del que ens està succeint com a espècie, i al mateix temps pretén ser un homenatge als còmics que es dediquen a alegrar la vida dels altres; la qual cosa se’ns fa molt necessari ara”, segons la directora de l’espectacle, Anna Marí.

En el repartiment figuren Ellen Barnes (York-Regne Unit), Celia Burgos (Benigànim-València), Sarah Gruninger (Marburg-Alemanya), Celio Hernández (Almansa-Castella-la Manxa), Laura Magallón (València, Comunitat Valenciana), Cim Nadaf (Barquisimeto-Veneçuela), Núria Pareja (Enguera, Comunitat Valenciana), Eetu-Pekka Parkkinen (Joensuu-Finlàndia), Aarón Sánchez (Cheste-Comunitat Valenciana) i Sergio Villa (Mislata-Comunitat Valenciana).

Escena Erasmus (Premi Europeu Carlemany de la Joventut, 2011; Premi Talent Jove, 2018 i Esment Especial del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe) és un projecte internacional de la Universitat de València en el qual participen estudiants Erasmus i estudiants locals per a aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural de les ciutats d’acolliment, i d’aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.

Gira ‘M’importa’

L’any passat, la Gira ‘M’importa’ va viatjar a Alacant, Castelló i Morella amb l’espectacle ‘Una cançó per a Europa’.

‘M’importa’ és un programa d’educació en valors de l’IVAJ que dona visibilitat a la gent jove implicada, amb ganes de fer coses per a canviar el món i, al temps, ofereix eines per a poder fer-lo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 9 =