25n
Orgull
Orgull

Giner sobre el seu futur com a portaveu de Cs: "La meua única preocupació és la recuperació" de la ciutat

Giner sobre el seu futur com a portaveu de Cs: "La meua única preocupació és la recuperació" de la ciutat
04/07/2021 -

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha afirmat respecte al seu futur com a responsable de la formació en el consistori que la seua “única preocupació és la recuperació” de la capital valenciana després de la crisi de la Covid-19.

“Ací està tot la meua obstinació. És on tinc la ment, el cor i els peus, que els tinc en el sòl“, ha dit. “La paraula clau ha de ser recuperació. Han de centrar-se tots els esforços perquè València escometa la recuperació econòmica i assumisca el tren de la prosperitat, no pot quedar-se arrere”, ha afegit en una entrevista a Europa Press.

Al seu torn, ha apostat per impulsar una “ciutat pròspera i oberta; connectada, intel·ligent i sostenible –“lluny del radicalisme”– on existisca prosperitat i solidaritat”. “Aqueixos són els criteris que vull per a València”, ha exposat Giner.

A més, ha defensat “una visió metropolitana” de la ciutat –ha dit que la població de l’entorn metropolitana és necessària per a la “recuperació” i “reactivació” de València–, de la mobilitat i del transport públic que incloga “metre, tramvia i l’EMT” i que afavorisca l’accés al centre, “en aquest moment en deterioració”.

“A més del teletreball i de la falta de turistes per la Covid-19, té el problema de l’accés. La mobilitat ha de ser còmoda. L’enemic no és el vehicle privat, és la combustió”, ha insistit el responsable de Cs, que ha subratllat la necessitat de treballar per a la “recuperació” d’un “centre històric que agonitza” amb un “pla de revitalització”. Ha saludat les iniciatives ja en marxa amb aqueixa fi.

Igualment, ha advocat pel “soterrament de totes les vies” i de la Ronda Nord, des de la V-21 fins a Benicalap, per a eliminar la “frontera” amb l’horta i facilitar l’accés i la connexió amb San Miguel dels Reis. Així mateix, Giner ha considerat “fonamental” per al futur de València “enriquir i elevar” la seua oferta cultural, per a aconseguir “turisme de qualitat” i aprofitar tots els seus elements.

“La València del futur és també la València cultural”, ha apuntat, al mateix temps que ha indicat que aquesta podria ser “la capital europea de l’òpera”. En aquest punt, ha instat a millorar els accessos al Museu Sant Pius V, “la segona pinacoteca d’Espanya”.

Fernando Giner ha convidat també a “salvar el problema demogràfic”, per una població que envelleix, que es jubila i una natalitat “que no compensa l’envelliment”. Ha reclamat solucions perquè es puga “envellir dignament en el barri on s’ha viscut sense necessitat de desplaçar-se a un altre lloc” i ha lamentat que no s’estiga “fent res en política social d’envelliment”, alhora que ha demanat “perspectiva” i política de natalitat amb conciliació.

Després d’això, ha parlat de l’atur juvenil a València, “impropi de la tercera capital d’Espanya” i ha censurat que s’estiga “condemnant als joves a una situació precària i a la impossibilitat d’emancipar-se”. “Aqueixa no és la ciutat de les oportunitats”, ha dit. Ha ressaltat que Cs proposa “un pla d’ús de 8 milions d’euros” que hauria d’abordar-se “a curt termini” com a “objectiu prioritari”.

Giner ha criticat que el govern local, Compromís i PSPV, “es desentenga de les pedanies del sud” i ha instat a “trencar el mur econòmic que ha creat l’alcalde”, Joan Ribó (Compromís), a partir “del nou llit del Túria”. A més, ha reclamat millorar la connexió amb aquests nuclis mitjançant un reforç de les línies de l’EMT.

Entre els “objectius prioritaris” que planteja per a la capital valenciana ha citat també “potenciar el turisme de qualitat” i aprofitar les “virtuts” que té enfront d’altres ciutats. “Espere que Ribó haja comprés que el turisme ben gestionat és una virtut”, ha assenyalat, després del que ha al·ludit al de negocis, cultural, mediambiental, esportiu i religiós “potenciant el Sant Greal”.

“QUALITAT DEL TURISME”

“Hi ha molts segments perquè València agafe una posició de força”, ha asseverat i ha instat a fomentar les oportunitats que ofereixen Fira València, La Marina, l’Albufera, l’horta i les platges. Ha dit que aquests són “actius patrimonials que no estem posicionant en el mercat com a exclusius de València” i ha insistit que hi ha “elements suficients per a seleccionar el tipus i la qualitat del turisme”, afavorir “ocupació de qualitat” i evitar el “low cost”.

Respecte a l’àmbit social, Fernando Giner ha lamentat les “deficiències” i ha indicat que és “inconcebible” que València tinga una xifra “molt alta” i “molt preocupant” d’assentaments –26 amb unes 500 persones, ha dit– i de persones sense llar –quasi 900, ha precisat–. “Ribó va dir que venia a rescatar persones. Això no és propi d’una ciutat del segle XXI”, ha declarat i ha convidat a “compaginar recuperació i polítiques socials”.

El responsable de Cs ha destacat, d’altra banda, que la “inseguretat ciutadana” està “creixent per falta de dotació policial” en determinades zones –ha citat Orriols, Benimàmet i Cabanyal–, al mateix temps que ha criticat el “descontrol pel botelló”. “Necessitem al carrer més seguretat i més ordre. No ens podem permetre el luxe que en un barri la gent passe por”, ha exposat.

FONS EUROPEUS

Giner ha apuntat la conveniència de “comptar amb els fons europeus” per a recuperar la ciutat. “Cal estar molt atent als fons europeus. El primer és una bona gestió perquè València sàpia aprofitar-los i escometre inversions i projectes que no podríem per la nostra capacitat financera”, ha plantejat. En aquest punt, ha considerat que l’execució no és una de les virtuts de l’alcalde i ha instat a “traure la nostra millor versió com a gestors”.

El portaveu de Cs ha afirmat que els seus edils estaran “vigilants” i “insistents” amb la finalitat d’avançar en aquest sentit, com han fet “mes rere mes” per a assegurar el compliment del Pacte de Reconstrucció postCovid i de l’acord pressupostari per a 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + sis =