25n
25N
25N

Giner (Cs) demana a Ribó una estratègia sobre la Setmana Santa Marinera per a augmentar la seua difusió

Giner (Cs) demana a Ribó una estratègia sobre la Setmana Santa Marinera per a augmentar la seua difusió
02/04/2021 -

El portaveu de Cs a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha demanat a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, una estratègia “per a analitzar les febleses, les amenaces, les fortaleses i les oportunitats (DAFO) de la Setmana Santa Marinera” de la capital valenciana i amb la finalitat d’augmentar la seua difusió com una Festa d’Interés Turístic.

Giner ha defensat aquesta proposta amb els objectius de “conéixer les variables del present i futur de la segona festa de la ciutat de València” i “complir, la legislació cultural”, així com el regulat per ser una Festa d’Interés Turístic i Medalla d’Or de la Ciutat.

El responsable de Cs ha precisat que així figura en el programa electoral d’aquesta formació de 2019 per a les eleccions municipals. “En 2015 ens vam comprometre els grups polítics a preservar la Ciutat de l’Artista Faller, però ha sigut insuficient”, ha plantejat, al mateix temps que ha advertit que “l’espai pot desaparéixer en pocs anys si no s’intervé amb urgència”.

“Amb el DAFO de la Setmana Santa Marinera generarem un revulsiu de cara al futur. En la seua elaboració han de participar la Junta Major de la Setmana Santa Marinera, les germandats i les confraries, l’Ajuntament, la universitat i l’Església, entre altres”, ha exposat Fernando Giner, en un comunicat, després de visitar al costat de la regidora de Cs Amparo Picó, l’església del Rosari, el Museu de la Setmana Santa i l’església del Grau.

Els responsables de Cs han estat acompanyats pel president de la Junta Major i directius, així com per dirigents de les juntes parroquials i responsables de confraries, ha precisat la formació.

Giner ha indicat que “des de 2015 s’ha incomplit l’acord de promocionar la Setmana Santa Marinera en sis comunitats autònomes”. “Els responsables de Turisme de València coneixen la celebració molt bé i saben que en 2019 els seus actes principals es van suspendre pel mal temps i en 2020 i 2021 la causa ha sigut la crisi sanitària, que ha generat baixes de confrares i possibles desaparicions de germanors”, ha comentat.

El portaveu de Cs ha agregat: “els polítics no sols hem d’acudir a fer-nos fotos, sinó plantejar mesures propositives per a millorar la celebració i amb això més difusió i ingressos a la nostra ciutat”. “En 2015 vam plantejar emprendre accions per a declarar-la Festa d’Interés Turístic Internacional res s’ha fet. Els hem demanat que ens ho detallen i la resposta ha sigut que continuaran treballant a difondre-la, això és reconéixer l’incompliment”, ha agregat.

Per part seua, Amparo Picó ha explicat que en la passada Comissió de Cultura municipal el seu grup va plantejar dos, segons ha dit, “una perquè l’Ajuntament facilitara el senyal a les televisions de la celebració”.

“Ni ens van contestar al compliment de la moció de 2015. Sí que es va aprovar que Educació estudiarà implementar diversos projectes relacionats amb les festes tradicionals de València. Acceptem estendre la proposta a altres celebracions com la de l’Any Xinés o el Jueu. Les festes són diverses, històriques i tradicionals i Espanya és un Estat Aconfessional”, ha exposat Picó.

RENOVAR EL CONVENI

Cs ha mostrat el seu suport a la petició de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de renovar el conveni “per a millorar-lo i dotar-lo de personal professional en l’àmbit administratiu”, així com “la retolació d’una plaça amb el nom de la festa com ha plantejat el col·lectiu EOS, i l’increment de les ajudes directes a les confraries des d’Alcaldia”.

Picó ha recordat “els dotze compromisos inclosos en el programa electoral de Cs, on el citat augment econòmic ja figurava o culminar la posada en marxa de la Xarxa de Museus”. “Incidim a formalitzar un acord amb l’Institut Valencià de Conservació de la Generalitat valenciana per a analitzar l’estat de les imatges i, fins i tot, secundar directament per a acabar els passos d’algunes confraries com el de l’Oració en l’Hort o el Sant Calze”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − quatre =