25n
Orgull
Orgull

Giner demana a Ribó desbloquejar els tràmits pendents que mantenen paralitzats 4 col·legis del Pla Edificant

Giner demana a Ribó desbloquejar els tràmits pendents que mantenen paralitzats 4 col·legis del Pla Edificant
28/06/2021 -

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha exigit a l’alcalde Joan Ribó desbloquejar els tràmits pendents que mantenen “paralitzats” quatre col·legis de la fase 1 del Pla Edificant.

“Els centres que estan a l’espera del vistiplau perquè el consistori tramite la rehabilitació són el CEIP Lluis Vives, el Salvador Tuset, el Raquel Paya i el Teodoro Llorente”, ha indicat Giner, qui comanda a l’alcalde que dialogue amb el conseller, Vicent Marzá, per a “desbloquejar la situació”, segons ha informat Cs en un comunicat.

Giner denuncia que “cap de les obres contemplades s’han iniciat i, dels nou centres del pla, en quatre falta la delegació de competències de la Generalitat”.

En el CEIP 103 de Malilla, que substitueix al municipal Fernando dels Rius, hi ha un recurs en el Tribunal Administratiu de Recursos Contractuals (TACRC), en el CEIP de Patraix i els CEIP Sant Ángel de la Guarda i Carles Salvador s’ha adjudicat la redacció de projectes i en el CEIP San José de Calasanz falta adjudicar el projecte, ha detallat Giner.

“Els tràmits burocràtics demoren les millores dels centres educatius de la ciutat de València i, per tant, en l’educació dels alumnes. El que en el seu moment se’ns va vendre com una agilitació, és tot el contrari. En algun cas s’ha tardat fins a dos anys a concedir la delegació de competències, com hem denunciat públicament en el ple de l’ajuntament”, ha criticat el portaveu de la formació taronja.

Giner ha alertat que hi ha dos casos “especialment preocupants”: “el del Nou CEIP 106 de Malilla, que substituirà al Col·legi Municipal Fernando dels Rius, pel recurs de l’adjudicació de redacció del projecte, i l’altre és el retard a adjudicar la redacció del projecte de l’IES de Patraix, que ha originat protestes de cinc associacions de veïns”.

El síndic de Cs també ha recordat que “segueixen sense començar les obres del CEIP Sant Ángel de la Guarda i sense adjudicar-se el projecte del CEIP San José de Calasanz per a rehabilitar-lo”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 8 =