Giner: "No pots pensar que perquè tens als millors vas a guanyar sempre. Ha estat una experiència i seguirem lluitant per això"

El president de l'Associació de Futbolistes del València fa un repàs de la secció de futbol platja i de l'Associació

Guardar

Giner
Giner
Com i per què naix la secció de futbol platja del València CF?
Naix per un motiu important, ja que durant l'època que el primer equip no té competició no es visualitza al València CF, considerem que poder seguir veient i gaudint d'aquest esport al més alt nivell era alguna cosa imprescindible per al club i els afeccionats al futbol. El futbol platja ens dóna aquesta oportunitat: al públic de veure aquí en la sorra, que és on la gent està més a gust a l'estiu, aquest esport i per a nosaltres competir al màxim nivell. La veritat és que nosaltres acabem de naixer i estem competint amb equips que porten fa molts anys, que està més que consolidats.
Com es crea l'equip?
Per formar un equip al més alt nivell cal conéixer el futbol platja per això vam haver de buscar a les persones que realment coneixen aquest esport. Busquem i fitxem a un cos tècnic que ho coneixia perfectament doncs ells són tècnics semiprofessionals. De fet Àngel, el nostre entrenador, és el segon entrenador de la Selecció Espanyola. Ells són els que fan l'equip, són els que fitxen i nosaltres donem suport a la decisió d'aquest cos tècnic. Encara que la competició i els resultats d'aquest primer any no han estat el que esperàvem, cal dir que teníem i tenim molt bons jugadors. Però això és l'esport, no pots pensar que perquè tens als millors guanyaràs sempre. Ha estat una experiència i seguirem lluitant per això.
Els queda molt camí per recórrer fins a acoblar-se com a equip?
Si, portem molt poc de temps. Aquest equip ha jugat a penes dos partits conjuntament i com tots els esports encara que tingues els millors jugadors si no es coneixen entre ells, no és que no sàpiguen jugar, però els moviments tàctics no surten com toca dins del terreny de joc i en aquest esport aquests moviments són molt importants. Per això esperem que en el futur puguen estar més temps junts, seguir coordinant-se millor i ens donen els èxits que esperem.
Quin és l'objectiu de l'Associació de Futbolistes del València CF i els seus projectes?
El principal objectiu de l'associació és ajudar als nostres companys que passen dificultats. En el plànol de la societat hem de participar en els esdeveniments que lògicament el València CF organitza i col·laborar. A més, comptem amb la secció de futbol platja i de futbol sala que ens brinda l'oportunitat d'estar constantment vius. La labor d'ajudar a exjugadores és muda perquè no es donen a conéixer les persones a les quals s'ajuden, el club sí que ho sap. Sap a qui, per què i la forma en què s'ajuda. Aquesta ajuda no és solament econòmica sinó en formació i treball. Tenim una escola de futbol sala en la qual estem en tots els nivells i ens ajuda un poc a trobar a gent que vullga ajudar a l'associació.
És complicat per als jugadors quan es retiren?
És molt complicat. No et parle ara dels jugadors de l'època actual perquè crec que els futbolistes d'aquests últims 10-15 anys estan molt més preparats, es formen i tenen una preparació. La gent que els assessora els guia també més en formació que únicament a jugar al futbol. No obstant això, queden molts altres jugadors que no arriben a jugar al primer nivell durant massa anys i desapareixen. Hi ha molts més futbolistes dels quals veiem en la televisió. Alguns juguen un parell d'anys a primer nivell i aquests al cap del temps passen dificultats perquè no han tingut aquests anys de formació adequada. Si t'adones, la vida del futbolista comença als 17-18 anys, ets professional amb 20-21 i el que té la sort d'arribar fins als 30 jugant al primer nivell ja és un privilegiat. Però fins i tot ells que quan acaben la seua etapa esportiva tenen la vida econòmica teòricament solucionada no s'adonen que els anys passen, que la nostra edat mitjana de vida és de 75-80 anys, i que els queden encara 40-50 anys per viure. En aquest temps vols mantenir l'estatus i això és una despesa constant i els ingressos no els tenen i aquí entra la part ingrata de l'esportista que és que si no s'ha format quan acaba la seua etapa esportiva i vol enganxar-se és molt difícil.
Quin és la eixida o formació natural dels futbolistes?
Tots volen el mateix, ser entrenadors, directors esportius, directors d'escola... estar vinculats al futbol que és el que saben fer. Jo crec que saben fer moltes més coses però no adquireixen aquesta formació i molts d'ells no pensen que posats d'entrenadors, directors i altres en un club d'elit poden haver-hi aproximadament uns sis càrrecs i que els futbolistes són molts més i no caben tots.
Ha canviat molt el futbol en aquests anys?
Ara tenen més possibilitats quant a tenir millors instal·lacions, millors cossos tècnics perquè estan més preparats. La preparació ha adquirit molta importància i més nivell però dins de 10 anys estarem dient el mateix dels quals estan ara. Jo crec que això és progressar i adquirir més nivell però el futbol en si és el futbol, no crec que haja canviat molt més. Ho seguisc veient igual però amb major repercussió, sobretot en el tema econòmic dels futbolistes i en l'esport en general perquè hi ha més televisió i més mitjans de comunicació però crec que bàsicament és el mateix.

Arxivat a:

Destacats