25n
25N
25N

Giner critica que la "paràlisi" de Ribó amb el teletreball "retardarà expedients i llicències"

Giner critica que la "paràlisi" de Ribó amb el teletreball "retardarà expedients i llicències"
29/04/2020 -

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat que l’alcalde, Joan Ribó, ha “paralitzat” el teletreball en el consistori en deixar als funcionaris sense ordinadors, “un fet que comportarà retards en expedients i llicències i, en conseqüència, serà un fre per a l’activitat econòmica”.

“Ciutadans ha votat sempre a favor de totes les modificacions de crèdit que ha plantejat Ribó en el pressupost per a atendre la crisi de la Covid-19. Al març recolzem que es destinaren 550.000 euros a la compra d’ordinadors, ja que entenem que és necessari en aquesta nova situació, però Ribó no ha gastat ni euro”, ha alertat Giner en un comunicat.

El grup municipal Cs va preguntar en l’última comissió d’Hisenda quants diners s’ha gastat de les partides extraordinàries del coronavirus i, segons ha assegurat Giner, “figura per escrit que el 23 d’abril a les 19.32 no s’havia gastat ni euro”.

Giner ha censurat que en l’aplicació pressupostària per a compra d’ordinadors existeix un contracte de febrer per 173.078,40 euros per a la compra de 320 PC que està adjudicat, però no executat.

En aquesta línia, ha lamentat que “Ribó no ha facilitat als funcionaris ni els ordinadors que va ordenar comprar al febrer. Deixar sense mitjans de treball al personal de l’ajuntament provoca retards en els expedients i en les llicències pel que suposa un atac frontal a l’activitat econòmica.

El portaveu de Cs calcula que hi ha al voltant de 1.000 ordinadors més que podrien estar atenent les necessitats dels veïns i dels autònoms i empresaris “si Ribó executara els diners del qual disposa”.

En aquest context, ha censurat “la nul·la visió i capacitat de reacció de Ribó” davant la crisi de la Covid-19, que “per desgràcia no acaba ací, sinó que tenim una batalla per davant on el teletreball és una de les armes per a combatre-la”.

“Ribó és un alcalde absent que el primer que fa quan es decreta l’estat d’alarma és congelar les ajudes als comerços per a pagar el lloguer per a després canviar les dotacions de les partides del pressupost sense executar-les”, ha lamentat Giner, qui ha recordat que el 24 de febrer va preguntar a Ribó quin era el seu pla enfront de la crisi del coronavirus. “Segueix sense respondre després de més de dos mesos”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =