25n
25N
25N

'Gestos per la igualtat', la campanya de la Mancomunitat de l'Horta Sud per a la consecució d'una igualtat real i efectiva

Aquesta campanya mostra els gestos quotidians en favor de la igualtat que, si es generalitzen, poden convertir-se “en un element transformador”

'Gestos per la igualtat', la campanya de la Mancomunitat de l'Horta Sud per a la consecució d'una igualtat real i efectiva
04/03/2021 -

‘Gestos per la igualtat’ és el lema de la campanya de la Mancomunitat de l’Horta Sud amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Realitzada en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca, aquesta campanya de sensibilització té com a objectiu visibilitzar els gestos quotidians relacionats amb la corresponsabilitat en les tasques domèstiques, les relacions de parella igualitàries, la coeducació, la conciliació, la igualtat en el treball o amb l’eliminació de la violència masclista. En definitiva, gestos quotidians que qualsevol persona pot fer en el seu dia a dia, i que contribueixen a la construcció d’una societat més igualitària.

D’aquesta manera, la campanya, d’una banda, recopila 20 gestos, proposats pels departaments d’Igualtat dels 20 ajuntaments que conformen la comarca de l’Horta Sud, que s’aniran difonent, fins al 8 de març, a través de les xarxes socials. Però, a més, d’altra banda, s’animarà a la ciutadania a formar part d’aquesta acció, proposant nous gestos per la igualtat. I tot això utilitzant l’etiqueta #totsuma.

Així mateix, ‘Gestos per la igualtat’ també es transformarà en una exposició itinerant, que estarà a la disposició de tots els municipis de la comarca, i que anirà acompanyada d’una proposta didàctica per a treballar en la consecució real de la igualtat entre homes i dones. “Enguany, volíem enviar un missatge positiu i posar en valor les coses xicotetes que molta gent fa en el seu dia a dia a favor de la igualtat. Coses xicotetes, però que si es generalitzen poden arribar a ser un element transformador de la realitat en la qual vivim”, explica la presidenta de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Eva Sanz.

No obstant això, no és l’única acció que es durà a terme amb motiu del 8M. I és que la Mancomunitat aprofitarà la data per a presentar una guia virtual per a acostar a la ciutadania tots els recursos municipals disponibles en matèria d’igualtat i prevenció de la violència de gènere amb l’objectiu d’afavorir la coordinació. En aquest sentit, a través de l’enllaç https://igualtat.mancohortasud.es, es podrà accedir a material de treball, serveis socials, jutjats especialitzats, forces de seguretat, serveis sanitaris…

La presidenta de la comissió d’Igualtat de la Mancomunitat, Maribel Albalat, ha destacat “la gran participació i implicació de tots els municipis per defensar la igualtat real i efectiva de les dones”.

Projecte ‘Fem Xarxa, Fem Igualtat’

Finalment, cal destacar que la Mancomunitat de l’Horta Sud participa en ‘Fem Xarxa, Fem Igualtat’, un projecte col·laboratiu organitzat per diverses mancomunitats, i que compta amb el suport de la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, que facilita recursos formatius en línia amb perspectiva de gènere tant per a la ciutadania, com per al personal dels ajuntaments.

Així, dins d’aquest programa, el pròxim 25 de març, a les 12.00 hores, s’ha organitzat un webinar sobre ‘Clàusules d’igualtat en la contractació pública’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 15 =