25n
25N
25N

Gestionar l'aigua de pluja de manera intel·ligent

El projecte europeu CoSuDS preten desenvolupar una estratègia que contribuïsca a optimitzar la gestió de l’aigua de pluja

02/07/2016 -

El projecte europeu CoSuDS té una duració de 6 mesos i té com a objectiu aplicar sistemes de drenatge sostenible en l’àmbit urbà. La Fundació InnDEA participa en este projecte juntament amb la Universitat Politècnica de València (UPV), l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE) i l’Ajuntament de Castelló.

La setmana passada, InnDEA València va participar, juntament amb els altres socis de CoSuDS (Collaborative Transition Towards Sustainable Urban Drainage), en el llançament d’este projecte, que té per objectiu desenvolupar una estratègia que contribuïsca a optimitzar la gestió de l’aigua de la pluja provant mesures innovadores que ja estan implementades en altres països amb èxit. El pilot d’este projecte es realitzarà a Castelló.

En línia amb el compromís d’aconseguir un desenvolupament urbà respectuós amb el medi ambient, el regidor d’Innovació i vicepresident d’InnDEA València, Jordi Peris, ha explicat que la participació en este projecte “ens ajudarà a optimitzar la gestió de l’aigua de la pluja, explorar les possibilitats que ens oferix. Són molts els beneficis que s’espera obtindre d’una gestió hídrica més eficient, comptant especialment amb les noves tecnologies. La innovació al servici de la sostenibilitat urbana permet explorar noves vies respecte a la reutilització de l’aigua, per exemple, per a neteja o reg, la qual cosa té un impacte directe molt positiu ja no sols mediambientalment, sinó també econòmicament“, ha detallat el regidor.

Gràcies al projecte CoSuDS, es proposarà una alternativa per a desenvolupar una nova estratègia hídrica des d’un enfocament multisectorial, involucrant autoritats locals, empresarials, entitats acadèmiques i la ciutadania, les quals participaran en tres sessions de treball col·laboratives que es desenvoluparan de setembre a novembre d’enguany.

CoSuDS és un projecte de 6 mesos de duració coordinat per la Universitat Politècnica de València i cofinançat pel programa Pathfinder, associat al tema Urban Transitions, de la plataforma europea Climate-KIC.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + dotze =

CCCC
torrent