caixa popular

Gestalgar renova la seua carretera i millora l’accessibilitat de l’ajuntament i els carrers amb ajuda de la Diputació

Gestalgar renova la seua carretera i millora l’accessibilitat de l’ajuntament i els carrers amb ajuda de la Diputació
16/02/2018 -

La Diputació de València ha invertit a Gestalgar més de 2 milions d’euros des de l’inici de la legislatura, dels quals 275.000 es traduiran en actuacions de millora de serveis i espais públics que es duran a terme al llarg del present any. Entre 2016 i 2017 el municipi de Los Serranos ha rebut 170.553 euros del Pla d’Inversions Sostenibles; 300.000 euros del SOM, 100.000 euros d’ajuda per a rehabilitar locals musicals i una mica més d’1.260.000 euros en carreteres, entre altres inversions.

L’actuació més destacada ha estat l’adequació i reforç del ferm de la CV-377, en el tram que uneix Gestalgar i Bugarra, una obra ja executada amb un cost d’1,2 milions d’euros. En paraules de l’alcalde de Gestalgar, Raúl Pardos, “aquesta nova carretera no s’hauria pogut fer sense l’ajuda de la Diputació, per la qual cosa no estaríem tan ben connectats com estem ara”.

Una altra de les obres de major incidència en el dia a dia dels veïns ha estat la millora de l’accessibilitat en l’ajuntament, per a facilitar l’accés a tots els habitants de la localitat. Una actuació en la qual s’han invertit 78.304 euros. “Són aparentment xicotetes obres que contribueixen a millorar la vida diària dels veïns”, ha afirmat el president de la Diputació, Jorge Rodríguez.

En la comarca de Los Serranos s’arribarà enguany als 6,2 milions d’euros en forma de transferències directes als ajuntaments que serviran per a “disposar d’un finançament adequat per a exercir la seua autonomia i donar resposta a les necessitats dels seus habitants”, segons Rodríguez, qui també ha fet referència a la vida en l’àmbit rural en el qual s’emmarca Los Serranos: “L’esforç inversor de la Diputació és encara major en aquests municipis que depenen d’aquesta institució per a millorar els seus serveis bàsics i retenir a les persones que viuen a l’interior”.

Per la seua banda, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, destaca el bon acolliment que ha tingut el pressupost de 2018 en els municipis. “La partida més important dels pressupostos de l’actual legislatura és la de Benestar Social i tant veïns com a alcaldes reconeixen l’impacte d’aquestes mesures en el dia a dia dels seus veïns”, ha declarat Berenguer durant la visita. En aquesta línia, la Diputació ha ajudat a engegar a Gestalgar una cooperativa de dones amb l’objectiu d’arrelar a la població i facilitar-li l’obtenció d’una ocupació en el municipi o la comarca.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 15 =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018