El Geoportal de l'Ajuntament posa la informació geolocalitzada de València

Guardar

geoportal
geoportal

L'alcalde, Joan Ribó, i el regidor d'Administració Electrònica, Pere Fuset, han presentat el Geoportal de l'Ajuntament de València, una eina tecnològica que ja està operativa en la qual s'ha introduït sobre el mapa tota la informació sobre la ciutat, geolocalitzada i recollida en diferents capes, que pot ser útil tant per a les diferents regidories i servicis municipals com per a les valencianes i valencians. L'objectiu del Govern de la Nau és augmentar la transparència, potenciar la informació i millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

"Aquesta eina està emmarcada dins de l'estratègia València Ciutat Intel·ligent (VLCi) que al mateix temps forma part del projecte europeu Red.es, i amb aquesta volem contribuir a augmentar la transparència, a potenciar la informació municipal i a millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania", ha assenyalat Joan Ribó en la presentació del Geoportal de l'Ajuntament de València en la qual ha comparegut davant els mitjans de comunicació al costat del regidor d'Administració Electrònica, Pere Fuset

L'Ajuntament de València, a través del projecte "Geoportal" https://geoportal.valencia.es, posa a la disposició de la ciutadania una rica i variada informació sobre recursos existents a la ciutat. Ribó ha recordat que la setmana passada "vam presentar el tauler de control "València al minut" que posa l'accent en les dades d'actualització ràpida de l'Ajuntament (com l'estat del trànsit, la disponibilitat de bicicletes en Valenbisi o la situació meteorològica), i hui presentem l'altre projecte que completa aquesta oferta, el Geoportal, que se centra en l'oferiment de les dades de manera territorialitzada i sobre plànol".

Geoportal ofereix informació geoposicionada proporcionada per múltiples àrees municipals: mobilitat, economia, servicis socials, cultura festiva, etc., en la qual l'usuari pot escollir diferents vistes o capes d'interés mitjançant ferramentes de consulta gràfica d'ús senzill. "És una ferramenta útil, fàcil i accessible", ha destacat Ribó, qui s'ha referit al fet que "a més, s'han dut a terme desenvolupaments interns que possibiliten una gestió administrativa més àgil, que permeta als responsables de l'Ajuntament disposar d'informació integrada i prendre decisions més ràpides i eficients".

Segons l'alcalde de València, aquest projecte és un bon exemple de la filosofia i les línies de treball que s'estan desenvolupant des del Govern de la Nau. Ribó ha enumerat a continuació tres idees clau sobre el Geoportal, la primera de les quals és que "integra i ofereix dades de molt diverses àrees municipals, perquè l'Ajuntament està treballant en clau de coordinació i d'integració, de manera que ha posat al centre de l'acció al ciutadà per a superar la inèrcia de l'anterior govern, d'aïllament entre regidories i falta de coordinació i comunicació. La coordinació i cooperació entre regidories és possible i funciona".

La segona idea clau és la de la transparència. "Mai s'havia fet un esforç tan gran des d'aquest Ajuntament per facilitar a les persones la informació de rellevància de l'Ajuntament i de la ciutat, i el Geoportal és un bon exemple". La tercera idea posada en relleu per Ribó té a veure amb la modernització i l'aplicació de les noves tecnologies en la gestió municipal, "posant sempre al centre l'interés ciutadà".

Geoportal inclou un apartat de plànols oberts a l'ús de la ciutadania: mapa de carrers (llista de carrers), mapes de Falles, mapa de mobilitat, Urbanisme, zones tributàries, dades obertes, mapes històrics de València, Jardineria, Mercats, punts de registre, xarxes socials i Servicis Socials.

Un segon apartat de l'eina és el dels plànols d'ús administratiu: IBI, Taules i cadires, Apartaments turístics, Incidències en via pública, IAE, Inventari enllumenat Obres d'infraestructures, Punts de subministrament d'aigua sense consum i Servei de bombers.

Destacats