25n
25N
25N

Genius, la sèrie que et farà descobrir a un nou Einstein

Genius, la sèrie que et farà descobrir a un nou Einstein
28/03/2017 -

La figura d’Albert Einstein sempre ha sigut objecte de curiositat per tractar-se d’un dels científics més brillants de l’últim segle, però també per les seues excentricitats i els clarobscurs de la seua vida, entre els quals destaca el parador de la seua única filla legítima, Lieserl Einstein. El seu temperament inquiet va fer d’ell un personatge de summe interés, amb un ampli ventall d’amistats, entre les quals es trobaven algunes de les millors ments del seu temps. Precisament a un d’ells, en concret a Max Born, va anar a qui va dedicar la seua famosa frase afirmant que Déu no jugava als daus, en referència exclusiva a l’univers, igual que ho fa Stephen Hawking. Aquesta frase va ser treta de context, doncs el científic d’origen alemany tan sols realitzava una crítica a la mecànica quàntica. Amb tot, fins i tot sense estar descontextualitzada, la frase d’Einstein tampoc es referia a l’atzar o aleatorietat dels daus, ja que matemàtics que ho van precedir en la Història com Galileu Galilei o Giralamo Cardano ja havien treballat sobre el càlcul de probabilitats, base fonamental sobre la qual se sostenen moltes de les estratègies sobre els jocs de cartes i daus actuals.

Amb aquests precedents no és d’estranyar que l’interés pel científic haja derivat en Genius, una aposta televisiva recolzada per Imagine Television, Fox 21 i Odd Lot Entertainment, que s’emetrà en el prestigiós canal National Geographic. En tractar-se d’una figura tan coneguda i mediàtica l’èxit d’audiència està pràcticament garantit, i és que en l’actualitat les biografies seriades estan vivint una època daurada. Amb Genius, el televident podrà aprendre de les múltiples teories del físic alhora que s’endinsa en el seu costat més personal, molt menys conegut i que sens dubte atraurà a més d’un espectador, independentment de si aquest és un interessat en el camp de la física o un profà en la matèria.

El director del primer capítol d’aquesta sèrie serà el coincidíssim Ron Howard, que destaca per pel·lícules de renom com la recentment estrenada Inferno, a més del codi Dóna Vinci, Apol·lo o Rush, i que ja es va ficar de ple en el cap d’un geni en Una ment meravellosa, estrenada en 2001 i en la qual repassava la vida del prodigi de les matemàtiques John Nash. Amb tal precedent sembla que sabrà que fórmula utilitzar perquè el resultat siga tot un èxit.

L’encarregat de posar-se en la pell d’Albert Einstein serà el guanyador de l’Oscar per la resplendor, Geoffrey Rush. L’actor australià compta amb una àmplia experiència en el món del cinema i de la televisió, avalada per premis com els Globus d’Or, els Bafta, els Emmy o els Tony que ho converteixen en un autèntic geni de la interpretació. D’altra banda, Emily Watson, nominada a l’Oscar en dues ocasions, interpretarà el paper d’Elsa Einstein, la dona d’Albert. A més d’aquests dos actors consagrats també participaran Johnny Flynn, Seth Gabel, Vicent Kartheiser, Richard Topol, Michael McElhatton o T.R. Knight.

Amb un elenc d’elit, la producció cercarà l’entreteniment dels seus espectadors i també oferirà un alt contingut didàctic pel tema que aborda. Genius és una oportunitat d’acostar-se a les matemàtiques i a la física deixant de costat tots els prejudicis que ambdues ciències solen generar entre el públic.

La sèrie s’estrenarà el pròxim 25 d’abril i de moment la productora ja ha compartit els seus primers dos tráilers, açò sí, en versió original

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 5 =